codruFederația Română de Fotbal a publicat, ieri, programul turului IV din „competiția surprizelor”. Aspect scontat, etapa vine cu duel arădean de zile mari, cu UTA gazdă pentru Șoimii Pâncota!
Se joacă marți, 26 august, începând cu 17,30. Pe frf.ro, meciul e anunțat pe terenul din Sânnicolau Mic, dar nu e exclus să se joace pe „Motorul”.
Celelalte meciuri: Arieșul Turda – FC Hunedoara, CSC Sînmartin – FC Bihor, Minerul Motru – FC Caransebeș, AS Milcov – Chindia Târgoviște, Inter Cristian – Unirea Tîrlungeni, Dunărea Călărași – Viitorul Axintele, Dinamo II – FC Ștefănești, Inter Clinceni – FC Voluntari, Știința Miroslava – Rapid CFR Suceava, Cetate Tg. Neamț – FCM Dorohoi. Există și trei meciuri programate, dar care nu se dispută din cauză că una sau alta din echipe nu au activitate: Unirea Jucu – Gloria Bistrița, Fortuna Poiana Câmpina – Corona Brașov, Farul Constanța – Dunărea Galați și Aerostar Bacău – FC Vaslui.
Grădinariu: „Îmi plac provocările!”
UTA și Șoimii Pâncota se întâlnesc peste o săptămână într-un meci care aprinde sfârșitul verii. Amândouă echipele au trăit bucuriile promovărilor, fiecare pe drumul ei, iar confruntarea se anunță vie. „Obiectivul nostru e să aducem  echipă de Liga I în Arad, ca adversar. Venim după victoria cu Mama Mia, când Roli Nagy a mutat genial. Ne așteptam să întâlnim Pâncota în turul IV, ei sunt favoriți datorită ligii în care joacă, dar nu cred că suntem inferiori. Vom lua pulsul ligii a doua, mie îmi plac întotdeauna provocările, meciurile cu miză, cred că abia îl așteaptă și staff-ul tehnic și echipa”, a punctat team-managerul utist Codru Grădinariu.
UTA și Pâncota încă n-au fost adversare, însă Grădinariu are la activ o confruntare cu Pavel Piroș! Se întâmpla în returul stagiunii 2011-2012, când fostul fotbalist al UTA-ei juca la Crișul Chișineu Criș. Echipa sa de atunci a învins cu 1-0 Pâncota, dar, pe termen lung, câștigători au fost cei din Podgorie, care au promovat. „Da, am ieșit învingător atunci. Îl res­pect mult pe domnul Piroș, face lucruri fantastice, am învățat de la dumnealui, datele meciului din 27 septembrie sunt cu totul altele, abia aștept să ne întâlnim!”, a spus Grădinariu.
Piroș: „Respect, dar vrem victorie”
pirosÎn Podgorie, timpul se scurge parcă mai rapid! Alb-negrii se pregătesc pentru un moment festiv, vineri au meci de prezentare în compania amicilor de la Național Sebiș, iar președintele Pavel Piroș pregătește o seară memorabilă. Apoi, gândurile echipei care va reprezenta Aradul în liga secundă se îndreaptă spre Cupa României. „Din punct de vedere tehnic, cred că meciul va arăta foarte bine. Și UTA e bine pregătită, s-a pregătit de liga a treia, are un lot valoros. Respectăm adversarul și sperăm să-și spună cuvântul și jucătorii noștri care au  jucat la nivel superior. Sperăm într-o victorie și să fie fotbal pe teren. Asta îmi doresc și în campionat”, a transmis Piroș.
Șoimii Pâncota are un ascendent bun în Cupa României: în urmă cu două sezoane, reușea să aducă la ea acasă prim-divizionara Concordia
Chiajna, pregătită pe atunci de Ilie Stan. Pe drum, alb-negrii pierduseră Poli Timișoara și UTA! Conducătorul Pâncotei a legat meciul de marți cu cel de sâmbăta viitoare, când debutul Șoimilor în eșalonul doi devine oficial: „Deja ne gândim la meciul cu Vâlcea, e important să plecăm cu dreptul și să reușim o victorie în fața propriilor suporteri. Până atunci, abia așteptăm ziua de marți, cel mai bun să câștige!”

Recomandările redacției