martiangio11Dacă de achiziții, mai precis identificarea și aducerea lor la Arad, s-a ocupat Giovanni Catanzariti,  cheltuielile cu contractele și legitimarea jucătorilor cad pe umerii lui Adrian Marțian. În stilu-i caracteristic, dejeanul amână ziua în care va rezolva toate problemele, dacă le va mai rezolva. „Prietenul lui Mutu” și-a anun­țat revenirea în orașul nostru pentru seara zilei de miercuri, iar agenda îi este destul de plină.
„Oficialii” clubului și-au făcut trea­ba, în sensul în care au obținut acordurile verbale și chiar semnăturile fotbaliștilor nou sosiți, doar că Marțian trebuie să susțină cu câteva mii de euro „operațiunea” întărirea lotului. Și, dacă pentru legitimarea fotbaliștilor români: Boșneag, Mardare și Lazea nu ar trebui să fie probleme, pentru cea a fotbaliștilor străini discuția se schimbă puțin. De fapt, utiștii sunt conștienți că atacantul Babatunde nu va primi cartea verde până sâmbătă, emoții mari existând și în dreptul lui Daniel Ola și Maximiliano Laso. Nici prezența fotbaliștilor de bandă, Feussi și Diarra, nu e certă în deplasarea de la Satu Mare, așa că stafful tehnic s-ar putea afla în imposibilitatea de a alinia o formula de joc dorită.
Tocmai de aceea, Adrian Falub și colaboratorul său, Marius Suller, amână momentul semnării contractelor de antrenori. Cel mai probabil, ei vor (re)deveni utiști cu acte în regulă doar vineri, înainte de plecarea echipei la Satu Mare. Și asta cu condiția ca deplasarea să nu fie boicotată inclusiv de fotbaliștii mai vechi din lot.
La rândul lor, conform înțelegerii cu conducerea, aceștia așteaptă să li se achite salariul pe luna noiembrie tot până vineri. „Eu înțeleg că fiecare are nevoie de bani și, implicit, de liniște pentru a-și putea face meseria cum trebuie, dar, dacă aș fi în locul fotbaliștilor m-aș gândi și în perspectivă. Niciunul dintre ei nu va mai avea contract cu UTA la vară și, teoretic, ar trebui să se ramarce pentru a pleca la mai bine. Printr-o atitudine revoluționară nu știu dacă rezolvă mare lucru, viitorul lor fotbalistic nu va arăta mai bine. Și nu spun asta fiindcă aș putea deveni antrenorul UTA-ei, ci vorbesc din proprie experiență. Întotdeauna mi-am văzut de treabă, am strâns din dinți și în toată cariera mea nu s-a întâmplat să nu știu unde voi evolua în sezonul ce urma. Nu am fost pus niciodată în postura să intru în ultimele 6 luni de contract cu o echipă”, a explicat Adrian Falub.

Recomandările redacției