gligCu excepția scurt-circuitului de la Mioveni, echipa fanion a Aradului a făcut o figură frumoasă în returul ligii secunde și a urcat din nou în trenul spre Liga 1. Pentru a-și păstra locul alături de alți patru-cinci pasageri, UTA nu are voie să scape victoria în compania celor de la FC Olt, care vine la Arad în postura ocupantei penultimului loc în clasament. De aceea, la prima vedere, arădenii par a avea o misiune ușoară, doar că antrenorul „Bătrânei Doamne” nu dorește să audă de așa ceva. Mai mult, Adrian Falub este convins că echipa sa va avea destul de furcă cu teamul lui Dan Oprescu.
Dincolo de valoarea adversarului, „alb-roșii” își adună greu forțele fizice după deplasarea câștigătoare de la Brașov. În plus, există și probleme de ordin medical, cea mai afectată fiind banda dreaptă. Dar, cea mai mare îngrijorare a lui Adrian Falub este că elevii săi ar putea avea probleme de atitudine în fața unui adversar mai slab cotat. „Am și văzut că derby-urile le tratăm altfel și rezultatele au fost pe măsură, dar, din proprie experiență, vă spun că la meciurile considerate ușoare avem întotdeauna probleme. Sper ca jucătorii noștri să înțeleagă că încă nu am realizat nimic și mai avem mult până departe”, a avertizat antrenorul arădenilor. Mai mult, Falub atrage atenția asupra calității adversarului: „Oltul e o echipă mult mai bună decât locul din clasament. Are jucători tehnici și rapizi, cu experiență în primele două ligi, care pot juca de la egal la egal cu orice formație din campionat. Are și un antrenor foarte bun, care cunoaște bine fotbalul arădean și are multe legături aici”. Voiculeț, Chindriș și Pellet sunt absențele certe ale „textiliștilor” în meciul de astăzi.
Oltul nu a cunoscut gustul victoriei în stagiunea de primăvară și-și pune mari speranțe în partida din Calea Aurel Vlaicu. Echipa vizitatoare nu are absențe pentru disputa cu „alb-roșii”, cu mențiunea că fundașul Cosic și atacantul Ene au cam ieșit de la inima antrenorului și fanilor după evenimentele de la confruntarea cu FC Bihor (scor 0-2). „Dacă ne uităm pe clasament, este clar că UTA e favorită în meciul de vineri, însă, multe din rezultatele înregistrate în acest debut de retur, au arătat că oricând calculele hârtiei pot fi răsturnate. Punctele puse în joc sunt la fel de importante atât pentru noi, cât și pentru arădeni, cu diferența obiectivelor pentru care luptă cele două echipe. Cred că UTA e cea mai organizată echipă din serie și ăsta e un lucru important. Publicul e și el un atuu pentru arădeni, cum ar fi și pentru noi dacă fanii ar fi mai apropiați de noi la fiecare meci”, susține Dan Oprescu, tehnicianul celor de la FC Olt, care s-a lansat în această meserie în județul nostru, la Pâncota, Sebiș și Târnova. Cuedan, Sălăjan, Bordea și Polgar sunt jucătorii arădeni din lotul oltenilor, însă doar ultimii doi vor evolua – probabil – astăzi, de la ora 17 (în direct pe Digi Sport).
Formații probabile:
UTA: Amadio – Supic, Gligor, Siminic – Matei, Mărginean, Lazea, Neagu – Monac, Silvășan, Laso.
FC Olt: Bordea – Giurcă, Șerban, Crușoveanu, Bancu – A. David, Quist, Polgar, Firțulescu – Marin, Gafița.
Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Gabriel Bîrjac (Zalău) și Ioan Ciocănea (Sibiu). Rezervă: Aurel Vărzan (Oțelul Roșu).
Observatori FRF: Iulian Spătaru și Petre Mehedință (ambii din Timișoara)

Recomandările redacției