Prieteni și cunoscuți ai lui Ionuț Popa din fotbalul timișan s-au mobilizat pentru un turneu caritabil pentru antrenorul arădean, a cărui stare de sănătate a început să se deterioreze de la începutul acestui an. Pe parchetul sălii de sport din Sânnicolau Mare s-au duelat opt formații, șapte din județul vecin: Politehnica Timișoara Old-Boys, Unirea Tomnatic, Unirea Sânnicolau-Mare, Avântul Periam, Șoimii Pesac, Prietenii lui Ionut Popa și Pobeda Star Bisnov și una arădeană, ce a purtat, bineînțeles, numele UTA.
Arădenii, în formula: Sebastian Huțan – Sorin Botiș, Marius Ciubăncan, Adrian Piț, Vali Miculescu, Nicolae Tomescu, Dani Mărcuș, Adi Puie, Vasile Fricățel și Alin Roman au ajuns până în finala competiției, pe care – însă – au pierdut-o la limită. În grupă, „roș-albii” au trecut cu 3-0 de Periam, 3-2 de Prietenii lui Ionuț, iar singura înfrângere, 0-3 cu Tomnatic, nu le-a periclitat calificarea în semifinale. Aici, utiștii au dat peste echipa din Dudeștii Vechi, scorul la finalul timpului regulamentar fiind 2-2 (goluri Piț și Roman). De la punctul cu var au înscris Miculescu, Ciubănca, Botiș și Piț, suficient pentru a-și lua biletele pentru ultimul act la scorul de 6-5. Gazdele de la Sânnicolau Mare aveau să-și taie partea leului în finală, cu scorul de 2-1, pentru arădeni înscriind Puie.
„Din câte știu eu, ideea a pornit de la Daniel Vasilcin și colegii săi din fotbalul județean timișan și am răspuns pozitiv invitației. Turneul a fost bine organizat, eu zic că și-a atins în mare scopul, în sensul că s-au strâns ceva bani pentru tratamentul lui nea’ Popică. Personal, îi datorez multe lui Mister, dânsul m-a promovat în Liga 1, am fost parte a echipei ce făcea acel meci istoric la Timișoara (n.a. Poli – UTA 3-4 în octombrie 2002, în fața a 45 de mii de spectatori). Suntem cu gândul și sufletul alături de nea’ Popică, sperăm să se facă bine și la vară să-și ocupe locul din loja noului stadion la meciurile echipei la care ține atât de mult”, spune Sorin Botiș, căpitanul echipei ce a participat la acțiunea caritabilă din județul vecin.
Pe lângă spectatorii prezenți la turneu, fiecare echipă a donat o anumită sumă ce va intra în contul familiei celui mai bine cotat antrenor arădean al momentului.
Oricine doreşte să îl ajute pe Ionuţ Popa o poate face printr-o donaţie în contul fiicei antrenorului, Medamira Popa:
Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Recomandările redacției