Având în vedere numărul scăzut de jucători din lot, dar valoarea unora la care se va renunța după etapa de sâmbătă, UTA a început deja să urmărească diferiți jucători pentru returul sezonului în curs.
Chiar astăzi, doi dintre membri staff-ului arădean s-au deplasat în Serbia pentru a urmări un meci din Liga a II-a a țării vecine, la recomandarea unui impresar. „Astăzi au plecat la Belgrad, antrenorul secund (n.a Cristi Păcurar) și directorul sportiv (n.a. Claudiu Drăgan) pentru a asista la meciul de Liga a II-a dintre Buducnost Dobanovci și Radnicki 1923 Kragujevac. De la Radnicki, echipă cu pretenții de promovare în prima ligă vizăm doi posibili jucători, prin intermediul unor impresari străini. Au un fundaș central senzațional, cu experiență internațională, dar are 34 de ani. Trebuie văzut dacă merită…Cu toții avem de lucru, ne implicăm să schimbăm un pic fața clubului” a declarat Ionuț Popa la conferința de presă premergătoare partidei de la Constanța, ultima oficială înaintea vacanței de iarnă.

De asemenea, tehnicianul a avertizat că în condițiile actuale UTA-ei îi este greu să se ridice la statul de brand al fotbalului românesc. „Toată lumea trăiește din tradiție și eu nu pot să-i fac pe oameni să înțeleagă un lucru. UTA a dispărut o dată, era echipa veche ținută de fabrică, când au fost jucători de națională precum Petschovschi, Domide sau Brosovszky. Asta nouă, de după Revoluție, a trecut prin multe schimbări, Covaci, Salonta nici nu mai țin bine minte toate combinațiile. Dar, de exemplu, nici vechea UTA nu a avut niciodată o sală de forță, pe care ar trebui să o punem la punct în această iarnă pentru a putea lucra cât mai bine cât mai repede posibil. Și, bineînțeles, mai trebuie să lucrăm și la staff, se știe că mai avem nevoie de un doctor, un maseur, un preparator fizic. Conducerea știe și e de acord cu toate astea dacă vrem să creionăm ceva la acest club”, a adăugat Popa.

Până la această oră, UTA s-a des­părțit de cinci dintre jucătorii care au început sezonul în alb-roșu: Alexandru Pop, Norbert Janos, Mihai Petra, Paul Cubleșan și Daniel Vădrariu. Din câte se pare și Lucian Oprea este pe punctul de a se despărți de „roș-albi”, el urmând să se întoarcă la ACS Poli Timișoara, clubul care – de altfel – l-a împrumutat la Arad.

Sponsor nou

După compania timișoreană Red Ring, o altă societate comercială a achiziționat pachetul „Bronze”, aducând fonduri private în conturile clubului UTA. Iată și anunțul oficial al clubului:
„UTA are plăcerea să anunțe încheierea unui nou parteneriat: compania XPO Transport Solutions România, membră a grupului internațional XPO Logistics, a achiziționat pachetul BRONZE și vine alături de UTA!
XPO Transport Solutions România are experiență națională de peste un deceniu, iar ”compania-mamă”, XPO Logistics, reprezintă un nume marcant la nivel global. Deține filiale în 32 de țări, aproape 100.000 de angajați și se află în top 10 mondial la domeniul transport internațional marfă și logistică.
Suntem bucuroși de alăturarea celor două branduri UTA și credem că drumul pe care îl vom parcurge împreună va veni cu rezultate frumoase pentru toți.
Menționăm că noii noștri parteneri oferă și locuri de muncă, găsiți toate detaliile la adresa .”
Începând de la partidele din stagiunea de primăvară, „XPO Logistics” își va putea afișa 4 bannere (300x90cm) cu logo-ul propriu pe toate laturile arenei „Motorul”, iar reprezentanții companiei vor beneficia și de două abonamente gratuite la partidele de acasă ale „roș-albilor”.

Recomandările redacției