Patru antrenamente complexe au efectuat utiștii în Antalya în formulă completă. Toți cei 25 de fotbaliști deplasați de Laszlo Balint în Turcia sunt sănătoși, cu mențiunea că juniorii, dar și Soufiane Jebari, Cristi Pușcaș și Cipri Rus, trebuie să recupereze puțin din punct de vedere fizic după perioada de absență de la o pregătire normală.
Pe lângă ședințele de pregătire de pe terenurile „biliard” aflate la 8 minute de mers cu autocarul de hotel, utiștii mai au de tras și în moderna sală de forță de la IC Santai. Ieri, arădenii au folosit și TRX-ul, temperaturile fiind și ele în urcare în Antalya. 18 grade Celsius au arătat marți termometrele pe o vreme însorită, însă ploaia amenință regiunea de azi încolo.
Așadar, „roș-albii” ar putea disputa pe ploaie primul test din Turcia, împotriva colegilor de la hotel, de la Racing Luxemburg. De altfel, arădenii mai împart hotelul cu kazacii de la Okzhetpes și Kaspyi Aktau, sârbii de la Radnicki Nis și echipa secundă a celor de la Dynamo Moscova.
Racing Luxemburg – o echipă plină de „stranieri”
Revenind la meciul de astăzi, de la ora 17 (ora 16 în România), UTA se va afla față în față cu formația de pe locul 9 din prima ligă a Luxemburgului. Antrenorul francez, Regis Brouard, care a mai pregătit echipe din ligile inferioare ale Belgiei și Franţei contează pe nu mai puțin de 17 fotbaliști străini. Zece dintre ei sunt francezi, între care și atacanții Mabella, Dembele, cei mai bine cotați fotbaliști din lot la 150 de mii de euro fiecare. Cel mai titrat fotbalist este aripa stângă Daniel da Mota (foto, 34 de ani), internațional luxemburghez cu 99 de selecții și 7 goluri în contul naționalei sale. El are și șase titluri de campioană a Luxemburgului și 4 cupe cu Dudelange.
Cei doi străini sosiți la UTA în această iarnă sunt colegi de cameră
36 de persoane numără delegația arădeană în Antalya. Pe lângă antrenori și jucători, mai sunt prezenți Dorin Stana, directorul administrativ al clubului, doctorul Hashem Falah, maseurii Lilian Ciontu – Nicolae Tomescu, Dan Chiorean, șoferul microbusului ce a transportat de la Arad materialele de antrenament și Sergiu Giurgiu, din partea UTA Media Design. 19 camere ocupă arădenii la „IC Santai”, după cum urmează:
Florin Iacob – Florin Ilie; Mirel Bolboașă – Valentin Buhăcianu; Raul Opric – Andrei Rus; Marius Tomozei – Alexandru Ioniță; Cristian Melinte – Ciprian Rus; Alexandru Ciucur – Sorin Bustea; Simo Roumpoulakou – Soufiane Jebari; Damian Isac – Denis Hrezdac; Cristian Pușcaș – Radu Crișan; Octavian Ursu – Romario Moise; Alexandru Oroian – David Miculescu; Cătălin Vulturar – Eric Pașcu; Andrei Gavrilă – Sergiu Giurgiu; Laszlo Balint; Dorin Stana; Cezar Zanfir – Alexandru Radu; Gabriel Vasiliu – Hashem Falah; Lilian Ciontu – Nicolae Tomescu; Dan Chiorean – Sabin Faur.
Până pe 14 februarie e cantonată UTA în Antalya, timp în care, pe lângă testul de mâine, le va mai întâlni pe: Yenisey Krasnoyarsk (8 februarie) Arsenal Tula (pe 12 februarie) și Vorskla Poltava U21 (pe 14 februarie).

Recomandările redacției