falubmartianutaLucrurile sunt încurcate rău în seria de Vest a ligii secunde. Cel puțin pentru promovare se bat încă 5-6 formații, dintre care trei au șanse mari să respire aerul primului eșalon de la toamnă. „Din păcate, după înfrângerea cu Damila, nu mai suntem printre favoriți, însă avem datoria să luptăm până la capăt pentru obiectivul nostru. Sunt trei echipe, respectiv Corona, Timișoara și Damila care au șanse destul de mari să ocupe cele două locuri promovabile, însă mai există partide directe între ele în care vor mai pierde puncte. UTA, ca program, a scăpat de meciurile directe, însă chiar și așa mai avem destule partide dificile. Numai câștigând tot până la final vom mai rămâne în cărți, de asta suntem conștienți. Am suferit și muncit mult, sperăm ca la final să ne și bucurăm. Până să vină domnul Marţian la UTA eram la o diferenţă de 12 puncte de primul loc, 9 de locul doi şi aveam un lot de 10 jucători. Azi suntem pe locul trei, la 5 puncte locul întâi şi două de al doilea și avem un lot de 25-26 de jucători. La un clasament al returului suntem pe primul loc”, a precizat din capul locului Adrian Falub.
Și finanțatorul „alb-roșiilor” păstrează tonul optimist, cu mențiunea că, din punctul său de vedere, există și fotbaliști care nu-și doresc foarte mult promovarea. „Șansele de promovare s-au diminuat, dar speranţa moare ultima. Facem tot ce ţine de noi să câştigăm aceste ultime 6 partide, păcat că s-au întâmplat și nenorociri până acum. Avem încredere că jucătorii vor fi bine pregătiţi mental şi fizic, conștientizând faptul că aceste ultime meciuri au o miză foarte importantă pentru ei și pentru noi, cei din conducere. Pe de altă parte, eu sunt ferm convins că sunt jucători care nu sunt competitivi pentru Divizia A și nu-și doresc atât de mult ca această echipă să joace mai sus, fiindcă asta ar însemna să ne despărțim rapid de ei. Dar, vom face în așa fel încât jucătorii pe care nu au dăruiarea și atitudinea corespunzătoare, să fie trași pe dreapta. Pe de altă parte, tot ce ține de noi, de conducere și staff tehnic, am făcut și vom mai face. Condițiile de astăzi nu au mai existat demult la UTA, așteptăm ca eforturile noastre să ni se întoarcă în rezultate bune din partea echipei. Până la urmă, eu cred că o să reuşim şi susţin cu tărie că vom reuşi. Am adus câțiva jucători buni, care deja fac diferența, iar dacă se va trezi și Laso avem forța să câștigăm cele șase partide rămase de disputat până la final”, a afirmat Adrian Marțian.
Punând și răul în față, adică ratarea promovării la finalul prezentei stagiuni, omul de afaceri clujean a precizat încă odată că nu se va descuraja, iar în sezonul viitor să acceadă la pas în Liga 1. „Deocamdată nu ne gândim ce va fi la vară, ci ne gândim că avem o şansă la promovare, la care trebuie să ne concentrăm. Dar, dacă nu vom reuşi, împreună cu Adi (n.a. Falub) o să încercăm să aducem jucători buni, să avem o echipă cu care să nu tremurăm, ci să promovăm la pas. Nici acum nu stăm rău la nivel de lot, chiar nu jucăm rău până la 20 de metri de poarta adversă, însă acolo intervin necazurile. Problema la echipă e atacul, nu dăm goluri. Sperăm ca Adi (n.a. Falub) să găsească soluţii pentru atac cât mai rapid, de aceea i-am mai și adus jucători. La anul oricum va fi altceva, asta vă promit încă de pe acum”, a adăugat Marțian.

Recomandările redacției