gligmacDouă au fost formațiile care și-au depășit mult condiția în prezenta ediție a seriei de Vest. Pe una dintre ele, UTA a învins-o cu destul noroc în precedenta deplasare, iar cealaltă îi va fi adversară în această dimineață. Damila Măciuca este considerată chiar mai bine cotată decât Corona Brașov și asta pentru că, pe lângă stabilitatea financiară ce o emană, gruparea vâlceană a etalat – poate – cel mai spectaculos joc din campionat. Însuși Adrian Falub a recunoscut că oltenii au fost singurii care au dominat-o pe „Bătrâna Doamnă” la Arad, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult în tabăra nou-promovatei cu toate că pe bancă stă un alt antrenor.
În pauza de iarnă, Erik Lincar a fost înlocuit cu Claudiu Niculescu, care a mai și primit câteva întăriri pentru a forța promovarea. Matache, Deaconescu, Bărbulescu, Menassel și Negruț au adus un plus de valoare și experiență pentru „măciucani”, care l-au „vânat” și pe căpitanul „alb-roșiilor”. Alin Gligor a ales să rămână la UTA și în această dimineață va încerca să-și conducă formația spre un rezultat pozitiv. „Oficialii” Damilei privesc cu încredere spre meciul cu cel mai titrat club din Provincie și cred că au toate motivele să se gândească la un succes. „Respectăm UTA pentru tot ce înseamnă pentru fotbalul românesc, dar noi trebuie să ne continuăm evoluţiile bune din acest retur. Chiar dacă, din punct de vedere al istoriei clubului, UTA are prima şansă, am demonstrat că ne putem bate cu oricare echipă din această serie. Ţinând cont că jucăm pe propriul teren, dorim să obţinem victoria, care ne-ar oferi şansa să continuăm lupta pentru promovare”, a declarat Lucian Munteanu pentru liga2.ro. Președintele „alb-verzilor” a fost completat de Claudiu Niculescu: „Ne aşteaptă un meci dificil cu UTA, meci foarte, foarte greu, cu o echipă foarte bună, un meci pe care trebuie să-l câştigăm“. Eliminat la Oradea, mijlocaşul central Nasser Menassel este singura absență certă a vâlcenilor pentru disputa cu arădenii.
Dincolo de răutățile legate de numele adversarilor expuse de Adrian Marțian, utiștii consideră partida de la Drăgășani cea mai dificilă a returului. „E cel mai important și greu derby dintre cele pe care le-am avut de disputat în această primă parte a returului. Damila e cea mai bună echipă care a jucat la Arad în acest campionat. E singura formație ce ne-a dominat ca joc acasă, a ajuns destul de ușor la poarta noastră. Face un joc bun de contraatac şi atac rapid și asta pentru că are destui jucători de mare viteză şi tehnicitate în regim de viteză. E foarte important pentru o echipă să aibă fotbaliști ca Popa, Codin, Geantă, Negruţ și Voinea. În plus, are și o bună organizare defensivă, nu întâmplător a acumulat atâtea puncte mai ales pe teren propriu. Când o echipă încasează un singur gol pe teren propriu, este clar ce forță are în fața propriilor fani. Toate acestea mă determină să respect Damila Măciuca pentru ceea ce a realizat în acest sezon, însă și UTA are puterea să câștige sâmbătă”, a precizat Adrian Falub înaintea confruntării de la Drăgășani. Teoretic, arădenii ar avea și varianta egalului, caz în care ar păstra distanța de patru puncte față de formația vâlceană și s-ar uita mai degrabă în sus decât în spatele ei. Mărginean și Ene sunt absențe importante pentru primul „unsprezece” al „textiliștilor”.
Conducerea oltenilor face apel la fanii din Drăgășani pentru a-și încuraja favoriții și a câștiga „duelul” din tribune cu rivalii de pe Mureș. „La meci vor veni şi 80 de fani arădeni, astfel că facem un apel la toată suflarea oltenească să vină sâmbătă şi să ne susţină. Este un meci foarte important pentru noi, sperăm ca suporterii noştri să facă o atmosferă cât mai frumoasă, sunt sigur că vor fi peste fanii Bătrânei Doamne”, a afirmat directorul sportiv al oltenilor, Bogdan Medrea. Biletele pentru confruntarea dintre Damila și UTA costă 5 lei și se pun în vânzare sâmbătă dimineaţa la casele de la stadion.
Formații probabile:
Damila: Matache – Samson, Deaconescu, I. Stoica, Ed. Stoica – Bărbulescu, Melcea – Ad. Popa, Lircă, Codin – Negruţ. Antrenor: Claudiu Niculescu.
UTA: Amadio – Matei, Gligor, Siminic – Feussi, Kovacevic, Godfred, Neagu – Monac, Silvășan, Laso. Antrenor: Adrian Falub
Arbitri: Marius Avram (București) – Gabriel Stroe (Pitești), Laszlo-Imre Bucsi (Covasna). Rezervă: Eduard Constantinescu (Craiova)
Observatori FRF: Corneliu Fecioru (București) și Mircea Sârbu (Hunedoara)
*
Etapa a 21-a a seriei de Vest a ligii secunde a debutat ieri după-amiază cu: FC Olt – ACS Poli Timișoara 1-1 (David 71 / Trandu 90+3 – pen.). Astăzi, la ora 11, au loc partidele: Damila Măciuca – UTA, CSM Râmnicu Vâlcea – FC Maramureș, Luceafărul Oradea – FC Bihor și Corona Brașov – CS Mioveni. FC Argeș și FCM Târgu Mureș stau.

Recomandările redacției