Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” îi acordă azi, 15.04.2013, orele 12,00, în Aula „Ştefan Cicio-Pop” (B-dul Revoluţiei 94-96), într-un cadru festiv, înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. Alvaro Rocchetti, cercetător de renume internaţional.
Prof. univ. dr. Alvaro Rocchetti, este profesor de lingvistică italiană şi romanică la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris 3, Profesor emerit şi animator al grupurilor de cercetare CIRRMI (Centrul interuniversitar de cercetare pentru formarea continuă a cadrelor didactice de limba italiană) şi ScoLaR (Sistematica comparată a limbilor romanice), pe care le-a fondat în 1972, respectiv 1986. Din iunie 2012, este Preşedintele ales al AIPL (Asociaţia Internaţională de Psihomecanică a Limbajului).
Prof. univ. dr. Alvaro Rocchetti este cercetător de renume internaţional, cu o activitate neîntreruptă timp de 40 ani, organizând conferinţe, parti­ci­pând la numeroase colocvii şi seminare internaţio­- nale, şi activând ca membru în comisii de doctorat.
Întreaga sa carieră este marcată de articole publicate în diverse reviste italianiste, hispaniste, româniste, de diverse volume editate în colaborare; printre operele sale menţionăm două care ilustrează angajamentul său de cercetător şi de promotor al predării limbilor: volumul tematic al revistei Cronici italiene, consacrat „Problemelor de lingvistică italiană şi romanică” (1987), şi opera didactică „Înţelegerea şi practica limbii române”, pe care a realizat-o în colaborare cu Profesorul Gheorge Doca, o co-ediţie a CIRER, a Uniunii latine şi a Editurii Academiei Române (1992).
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției