enduro radesti 2 enduro initial RadestiDacă în urmă cu trei ani, pe Valea Rădeştiului a avut loc prima testare demonstrativă a pistei de enduro-cross – inițiativă luată de câțiva inimoși localnici printre care-i amintim: pe Avram Teodor primarul Almaşului, consilierul de atunci Tiberiu Stănilă, în organizarea a doi localnici pasionați din Rădeşti: preotul Ovidiu Daşcău şi Teodor Rada, fost campion naţional la moto-viteză cu ataş – anul acesta se poate spune că inițiativa a devenit un succes. Așa se face că acum putem vorbi de o manifestare introdusă în calendarul de evenimente cultural-sportive al Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, precum și un alt aspect important: campionatul „Cupa Sebiş Enduro Chalange“ a devenit un eveniment înscris în Calendarul Competițional al Federaţiei Romane de Moto­ci­- clism. Prin urmare este perfect normal ca anul acesta etapa de debut (din 18 mai) să se desfășoare pe Valea Ră­deștiului.
Mai trebuie adăugat și un alt aspect important: campionatul regional „Cupa Sebiş Enduro Chalange“ Sebiș-Valea Rădeștiului se desfășoară în întreg anul 2013, mai precis în perioada 18 mai-30 septembrie, în trei etape după cum urmează: Etapa I, Valea Rădeştiului – 18 mai; Etapa a II-a, Sebiș 27-28 iulie; Etapa a III-a, Sebiş 14-15 septembrie. Alături de numeroși sportivi amatori, la acest campionat deosebit vor participanţii sportivi de perfor­manță din ţară si străinătate, din țări precum Austria, Germania, Franţa, Italia şi Ungaria.
Nu putem să nu adăugăm că succesul testării inițiale din 2010 s-a datorat și participării unor mari iubitori ai acestui sport, precum motocrosişti din Pecica – conduşi de Nagy Alexandru Club Motoreador Pecica, Sorin Trăistaru conducătorul Clubului Arici-Moto din Arad şi motocrosişti din Pâncota conduşi de Liviu Voinea. La acest evenimet sportiv au fost încă de atunci prezenţi un număr neaşteptat de mare de spectatori.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției