enduro radesti 2 enduro initial RadestiDacă în urmă cu trei ani, pe Valea Rădeştiului a avut loc prima testare demonstrativă a pistei de enduro-cross – inițiativă luată de câțiva inimoși localnici printre care-i amintim: pe Avram Teodor primarul Almaşului, consilierul de atunci Tiberiu Stănilă, în organizarea a doi localnici pasionați din Rădeşti: preotul Ovidiu Daşcău şi Teodor Rada, fost campion naţional la moto-viteză cu ataş – anul acesta se poate spune că inițiativa a devenit un succes. Așa se face că acum putem vorbi de o manifestare introdusă în calendarul de evenimente cultural-sportive al Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, precum și un alt aspect important: campionatul „Cupa Sebiş Enduro Chalange“ a devenit un eveniment înscris în Calendarul Competițional al Federaţiei Romane de Moto­ci­- clism. Prin urmare este perfect normal ca anul acesta etapa de debut (din 18 mai) să se desfășoare pe Valea Ră­deștiului.
Mai trebuie adăugat și un alt aspect important: campionatul regional „Cupa Sebiş Enduro Chalange“ Sebiș-Valea Rădeștiului se desfășoară în întreg anul 2013, mai precis în perioada 18 mai-30 septembrie, în trei etape după cum urmează: Etapa I, Valea Rădeştiului – 18 mai; Etapa a II-a, Sebiș 27-28 iulie; Etapa a III-a, Sebiş 14-15 septembrie. Alături de numeroși sportivi amatori, la acest campionat deosebit vor participanţii sportivi de perfor­manță din ţară si străinătate, din țări precum Austria, Germania, Franţa, Italia şi Ungaria.
Nu putem să nu adăugăm că succesul testării inițiale din 2010 s-a datorat și participării unor mari iubitori ai acestui sport, precum motocrosişti din Pecica – conduşi de Nagy Alexandru Club Motoreador Pecica, Sorin Trăistaru conducătorul Clubului Arici-Moto din Arad şi motocrosişti din Pâncota conduşi de Liviu Voinea. La acest evenimet sportiv au fost încă de atunci prezenţi un număr neaşteptat de mare de spectatori.

Recomandările redacției