Incidente de acest gen au mai fost în trecut. În urmă cu ceva timp, o persoană a cărei identitate era necunoscută, în decursul mai multor nopți, a aruncat pe casele care i-au ieșit în cale ulei încins. Acela a fost momentul în care mai mulți pecicani s-au trezit că, peste noapte, casa lor a fost distrusă. Cunoscând personal un astfel de caz, am aflat din surse sigure că tot procesul de readucere a fațadei casei la normal a durat mai multe zile, trei-patru straturi de vopsea și o grămadă de timp și bani pierduți din vina cuiva care a considerat acest lucru o formă de amuzament.

Normal, nimeni nu s-a distrat și mai multe persoane au sesizat autoritățile cu speranța că se va găsi vinovatul. Într-un final, bănuit și luat la întrebări a fost un adolescent de aproximativ 16 ani care locuia aproape de intrarea în oraș, chiar în zona în care au fost făcute pe atunci acele acte de vandalism.

Acum, pecicanii trec din nou printr-o situație similară cu cea povestită mai devreme. Din mai multe imagini postate pe un grup care aparține locuitorilor Pecicăi reiese că vandalii s-au întors și, din nou, au chef de jocuri și glume pe seama locuitorilor.

Așadar, mai multe locuințe sau garduri au fost vopsite cu o substanță neagră. Nu știm exact dacă e spray sau dacă este ulei și de această dată, dar deranjul a fost făcut. Desigur, ca un bonus față de data trecută și de celelalte de dinainte, nu s-au limitat la atât. Acum sunt chiar și mesaje și desene vulgare care să completeze stricăciunile pe care le-au făcut cei încă necunoscuți.

Din păcate, autorul sau autorii sunt foarte greu de prins și pedepsit pentru că este aproape imposibil să găsești omul care să recunoască, mai ales în lipsa dovezilor. Astfel, din nefericire pentru cei din Pecica ce au fost victime de această dată, probabil vor fi nevoiți să își refacă fațadele pe banii proprii și să spere că nu vor mai fi ei victime și în viitor.

 

Recomandările redacției