Vechiul Cazino este pe punctul de a fi reînviat prin prisma unui proiect ambițios ce îl va readuce arădenilor. În 1872 a fost construit un loc de promenadă și evenimente, pentru aristocrația vremii: Cazinoul Arad. Trecut prin zbuciumul regimurilor, Cazinoul din Arad a ajuns la începutul secolului nostru, o clădire abandonată.

Astăzi, cazinoul este în plin proces de restaurare, astfel încât până în ianuarie 2021 să fie redat istoriei. Vechiul Cazinou va deveni atât un centru monden de evenimente, cât și un spațiu pentru manifestări culturale (festivaluri, lansări, vernisaje). De asemenea, printr-un parteneriat public-privat, va fi un loc pentru oficierea căsătoriilor.

Pe lângă nunțile și balurile regale de care locuitorii Aradului se vor putea bucura, Vechiul Cazinou va fi locul perfect și pentru găzduirea evenimentelor culturale, cum ar fi Caravana TIFF, Teatru de Stradă Sibiu, vernisaje, lansări de carte sau strângeri de fonduri, dar și a evenimentelor corporate pentru organizații medii și mari.

Recomandările redacției