România va participa în luna mai la concursul internaţional Eurovision cu o piesă interpretată de Roxen, o artistă complexă, cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă. Anul aces­ta, Selecția Națională Eurovision 2020 la care se va alege melodia va avea loc la Buzău, la data de 1 martie.
Pe 1 Martie, într-un spectacol organizat la Sala Sporturilor din Buzău, aflăm actul artistic care va reprezenta România la Rotterdam.
Anul acesta, Televiziunea Română a ales o abordare în premieră pentru Selecţia Naţională Eurovision, care constă mai întâi în selectarea unei voci şi, ulterior, a pieselor pe care aceasta le va interpreta în Finala Naţională din data de 1 martie a.c. Acest format a fost dezvol­tat împreună cu Global Records. Pentru a alege cea mai bună voce, TVR şi Global Records au derulat un proces de preselecţie riguros asupra mai multor can­didaturi, trei artişti intrând în faza finală de selecţie. Roxen, Diana V şi Cezar au fost supuşi unei ana­lize desfăşurate de-a lungul mai multor zile, în sesiuni efective de lucru şi sesiuni de compoziţie într-o Tabără de creaţie.

Recomandările redacției