Eddie Van Halen, chitarist şi fondator al legendarului grup de hard rock din anii 1980 Van Halen, a murit marţi după „o lungă luptă” cu cancerul, la vârsta de 65 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiul său, Wolf, prin intermediul unui mesaj scris pe paginile rețelelor de socializare.
Emblematică pentru hard rock-ului anilor ‘80, devenit celebru cu melodia „Jump” vândută în milioane de exemplare în toată lumea, grupul Van Halen a fost înfiinţat în Pasadena, în apropiere de Los Angeles, de Eddie şi fratele său Alex, împreună cu solistul David Lee Roth.
Eddie Van Halen s-a născut în Olanda, dar a crescut în Pasadena. Era considerat un chitarist virtuos şi s-a remarcat prin solo-ul de chitară pentru „Beat It” a lui Michael Jackson, în 1993, informează News.ro. A fost considerat unul dintre cei mai buni chitariști a tuturor timpurilor, aflându-se pe locul 8 într-un top realizat de publicația Rolling Stones și pe primul în altul publicat de către „Guitar World”.
În 2007, grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. În 2012, formația Van Halen a lansat albumul de studio „A Different Kind of Truth”, ce a marcat re­venirea trupei în peisajul rock american, după o pauză de aproximativ 2 decenii.

Recomandările redacției