În această perioadă activităţile de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă vor continua.

Ieri, 10 decembrie, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.397 de persoane, verificate 153 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 51 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.000 lei, dintre care 11, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu câteva excepții.

Recomandările redacției