SONY DSCÎn ultima perioadă, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este pus tot mai des la colţ de către colegii săi din Partidul Democrat Liberal. Şi ne referim aici şi la colegii din conducerea centrală a democrat-liberalilor, nu doar colegii din filiala arădeană. Dacă în urmă cu câteva zile, senatorul Constantin Traian Igaş considera că Falcă „nu mai reprezintă factorul capabil să coaguleze în jurul lui o echipă”, la finele săptămânii trecute, vicepreşedintele PD-L la nivel naţional, Alin Popoviciu, a declarat că „Gheorghe Falcă este un nimeni”.
Acest ultim scandal a izbucnit după ce Gheorghe Falcă a declarat vineri, la Timișoara, că Alin Popoviciu, vicepre­ședintele PD-L, „e un bou, pentru că face de râs partidul la televizor și că mai trebuie să citească multe cărți ca să ajungă politician”.
Întrebat de ziariști de ce îl face bou pe colegul său de partid, Falcă a venit cu o explicaţie halucinantă: „mă sună oamenii din teritoriu, de exemplu de la Satu Mare și îmi spun să-l iau pe Popoviciu de pe ecran”, asta de parcă cei care îl sună pe primarul Aradului (asta dacă cineva chiar l-a sunat) ştiu că acesta poate scoate sau băga pe cineva „de sau pe ecran”.
Proaspăt vicepreședinte național al PD-L, Alin Popoviciu spune că pentru el Gheorghe Falcă este un nimeni și-i aduce aminte primarului că toate echipamentele de schi pe care le are el și soția lui sunt de la el. Acesta mai arată şi caracterul lui Gheorghe Falcă, despre care spune că de-a lungul timpului a jignit mai mulţi colegi de partid, iar mai apoi se gudura pe lângă ei şi le ridica osanale. „Atunci mă lingea undeva, iar acum mă înjură. El l-a făcut bou și pe Boc, a vorbit urât și despre Elena Udrea și despre Vasile Blaga. Diferența ditre mine și el e că pe Falcă nu vrea să-l scoată partidul la televizor. El să-și rezolve, mai întâi, problemele cu DNA-ul”, a declarat Alin Popoviciu, vicepreședinte al PD-L la nivel central.
Popoviciu mai afirmă că de mai bine de trei ani primarul Aradului nu mai este implicat în viața de partid și nu mai contează absolut deloc în PD-L. „Nici pentru partid Gheorghe Falcă nu mai înseamnă nimic. Dacă vrea să revină și să se pună la punct cu tot ce s-a întâmplat în partid în această perioadă să mă caute și îi fac un briefing cu tot ce trebuie, ca la televizor”, a mai adăugat Popoviciu, supă­rat pe finul președintelui Traian Băsescu și pe tupeul acestuia.

Recomandările redacției