Viceprimarul Aradului, Ilie Cheșa, este foarte ferm: „Fără politică în instituțiile de cultură!

Acesta susține că „în 2022, am reușit să eliminăm politica din Filarmonica de Stat Arad, una dintre problemele principale pentru care instituția nu a performat în ultimii ani.

Numirea unui tânăr interimar la conducerea instituției a fost un alt pas pentru a reface imaginea Filarmonicii din Arad și tranformarea ei într-o instituție de cultură funcțională, care, iată, face din nou cinste Aradului, iar o dovadă e faptul că anul trecut am avut mai toate evenimentele cu casa închisă.

Al treilea pas a fost organizarea unui concurs corect, fără ingerințe politice, iar astăzi avem un manager care are obligația de a-și duce la îndeplinire planul prezentat comisiei de examinare.

Observ, în ultimele zile, că din nou politicienii își bagă coada, cum se spune, și încearcă să se cațere pe ceea ce s-a făcut bun în această instituție de cultură deosebit de importantă pentru Arad. Domnilor politicieni, lăsați Filarmonica în pace, lăsați managerul și artiștii instituției să-și facă treaba așa cum știu. Am văzut cu toții ce se întâmplă când politicienii se implică acolo unde nu ar trebui, în cultură, în sport. Avem exemple destule inclusiv în Arad, iar Filarmonica e unul dintre aceste exemple.

Lăsați Filarmonica în pace, domnilor politicieni!“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției