pancotaMeci încins și alert în Podgorie, unde echipa gazdă dorea enorm să scape de începutul slab de campionat. Pâncota a avut o primă ocazie: în minutul 8, Alin Mihai a centrat de pe stânga, iar Urs i-a suflat în ultimul moment balonul lui Burian. Presiunea alb-negrilor a crescut și, în minutul 20, Maghici l-a lansat în careu pe Burian, portarul Bota a ieșit în întâmpinare și n-a găsit altă soluție decât faultul. Goalkeeperul băimărean a fost eliminat, era ultim apărător, apoi Remus Lung a făcut 1-0 de la punctul cu var (minutul 22).
Vizitatorii au încercat răspunsul, Vanca a executat bine o lovitură liberă, dar a trimis pe centrul porţii, iar Paşcalău a reţinut. La scurt timp, s-a făcut 2-0. Bulzan a trimis un lob inteligent peste toată apărarea adversă, Mihai a pivotat, a înaintat până la 14 metri, uşor lateral stânga, de unde a înscris cu un şut la colţul lung (minutul 27).
Șansă neașteptată pentru Baia Mare: în minutul 38, Iovan l-a faultat pe Deac la jumătate de metru de careu, dar arbitrul Haidiner a mutat faza în suprafaţa de pedeapsă! Feraru a executat precis penalty-ul şi era 2-1.
La reluare, în minutul 55, Alin Mihai a încercat să finalizeze spectaculos o centrare de pe stânfa, dar mingea a trecut mult peste poartă. Maghici şi-a încercat şansa de la 20 de metri, dar Cîrlan a respins cu pumnii. În minutul 64, s-a restabilit egalitatea numerică, Issa l-a faultat pe Pop şi a văzut al doilea „galben” şi implicit cartonaşul roşu.
Maghici a creat o fază pe partea dreptă, i-a pasat lui Burian, dar acesta a finalizat greşit.
Baia Mare a forțat pe final de meci, dar Pâncota și-a gestionat bine avantajul. În minutul 89, nou-intratul Bebe Mitu a recuperat un balon şi l-a deschis pe Bulzan, care a tras peste poartă. În primul minut de prelungire, Viţu a greşit un balon în careu, dar V. Pop a tras peste poartă din postură de singur cu portarul. Scăpată de glonț, Pâncota a savurat prima victorie a anului, care-i conferă, în acest moment, avantaj bun în play-off.
Pâncota: Paşcalău – Iovan, Lung, Suciu (22 Vițu), Rusu – Maghici, Issa, Stanciu (70 Dubeștean), Bulzan – Mihai (88 Mitu), Burian (79 Lengyel). Pe bancă: Nica – Gado, Gavriş.
Baia Mare: Bota – Gherghel, Hodor, Urs (46 Horj), Duruş – Barbuloviciu, Vanca, V. Pop., Deac (80 Giurgiu) – Fe­raru (60 Ardeleanu),  D. Morar (21 Cîrlan). Pe bancă: Toma, Răduneaţă, Mureşan.
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Iulian Szekely (Cluj), Cosmin Danciu (Deva). Observatori: Dan Monea (Cluj), Lazăr Pîrvu (Timișoara).

Recomandările redacției