Victorie într-un derby jucat sub semnul tristeții: ASU Poli – UTA 1-3

0
784

Un meci altădată cu violenţe şi ciocniri între fani, derby-ul Vestului dintre ASU Politehnica şi UTA a început de această dată într-o cu totul altă notă. Suporterii celor două echipe ţin doliu pentru arădenii Bogdan Mihoc şi Bogdan Moisi, membri ai galeriei utiste, care au decedat joi seara într-un tragic accident rutier.

În startul partidei de la Timişoara, ambele galerii au comemorat moartea celor doi ultraşi. La ieşirea echipelor, Alexandru Manea şi Daniel Vădrariu au depus un banner cu pozele celor doi suporteri în faţa Peluzei Nord. De asemenea, căpitanul lui Poli, Ioan Mera, a mers alături de doi suporteri din conducerea clubului şi a agăţat o coroană la gardul peluzei oaspeţilor.

Totodată, jucătorii de la Poli şi UTA au purtat până la startul meciului, peste echipament, tricouri albe, imprimate cu pozele celor doi suporteri arădeni decedaţi.

Pe durata cât au stat la meci, ultraşii arădeni au afişat două mesaje în spaţiul rezervat oaspeţilor. La gard a fost afişat: ”Un derby umbrit de dispariţia voastră. Nu o să vă uităm, rămâneţi în inima noastră”. Temporar, până la plecarea fanilor arădeni, s-a afişat şi alt mesaj: ”Să urle liniştea. A mai rămas ecoul. Nu avem glas când îngerii dau tonul”, în timp ce galeria polistă a afișat un banner pe care scria ”Fotbalul ne leagă pe toţi”.

După momentele emoţionante din debutul meciului, prima repriză a găsit-o pe UTA mult mai montată. De altfel, în minutul 14, ultimul în care galeria timişoreană a păstrat tăcerea, în semn de solidaritate cu adversarii, arădenii au marcat. Norbert Janos a fost lansat pentru o cursă pe dreapta şi a înscris cu un şut de la 15 metri, la colţul lung. Alb-violeţii au avut o replică destul de slabă. O ocazie bună a avut-o însă Vidrăsan, care a trimis un şut puţin pe lângă poartă.

Timişorenii au fost nevoiţi să facă o schimbare în minutul 38, când Scutaru nu a mai putut continua, locul său fiind luat de Nicolescu. După două minute, arădenii au mai înscris încă o dată. Ciprian Rus a pătruns până în careu pe stânga, iar de acolo i-a centrat la bara a doua aceluiași Janos, care, din 8 metri, a marcat pe lângă Murariu.

Daniel Vădrariu putea închide meciul după ce a interceptat un balon la 30 de metri, dar a ratat incredibil. Jucătorul a oferit însă înainte de pauză o centrare utilă pentru Costin, care a trimis cu capul în bară.

Echipa care a ieșit mai montată de la vestiare a fost ASU Poli. Bedea a oferit o centrare bună pentru Velici, dar acesta a tras slab din 10 metri, iar Orlic nu a putut fi învins. Totuşi, Velici a obţinut un 11 metri după ce Orlic l-a agăţat în careu. La aceeaşi fază, Paul Copaci a fost victimă colaterală, deoarece a fost lovit de propriul portar şi dus în ambulanţă pentru îngrijri. De la punctul cu var a marcat chiar arădeanul Bogdan Bozian, iar meciul părea că va fi relansat.

Tabela însă a fost închisă de UTA, în minutul 87. Pe un contraatac, Enescu i-a pasat lui Cubleşan, acesta a avut un schimb de pase cu Ciprian Rus, prin care defensiva gazdelor a fost făcută şah-mat, iar atacantul a înscris la rândul său.

Arădenii au mai avut o ocazie mare şi în prelungiri, dar Murariu s-a opus la şutul lui Pop. Din minutul 88, Alin Ignea, a fost eliminat, după al doilea galben.

Cu 23 de puncte, UTA a urcat pe locul 8. Săptămâna viitoare, arădenii primesc vizita celor de la ”U” Cluj, duminică, de la ora 12:00.

Formații:

ASU Poli: Murariu – Bilia (Lazea 81′), Mera, Scutaru (Nicolescu 38′), Cherecheş – A. Ignea, Vidrăşan, Poparadu (I. Plămadă 86′) – Bedea, Bozian, Velici

UTA: Orlic – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci (Cubleşan 68′) – Coulibaly, Andr. Enescu – N. Janos (Al. Pop 75′), Petra (L. Oprea 75′), Vădrariu – Cip. Rus

Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

liga2.ro

FOTO: UTA Media Design

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.