gloriaDeși așa-zisul suspans dat de avantajul la limită s-a păstrat până în ultimele 5 minute ale derby-ul municipiului în Liga IV-a, Gloria a lăsat mereu impresia că nu are cum să scape printre degete victoria cu UTA II. Micii „textiliști” au avut ocaziile, sau, mai bine spus, semi-ocaziile lor de a egala la un moemnt dat, dar asta numai pentru că echipa gazdă s-a cam jucat cu fazele de poartă. Până la urmă, însă, din „duelul” celor două pepiniere nu au sărit în ochi prea mulți fotbaliști. Ba mai mult, în multe momente ale sale, jocul a părut unul de vacanță.
Gazdele au deschis relativ repede tabela. În mintul 12, la capătul unui corner și a unui carambol în careu, Blănaru a marcat sec sub transversală. În prima parte, Eșanu și același Blănaru au mai ratat două bune ocazii de gol, la una dintre ele greșind chiar portarul Cioară.
Oaspeții au avut un început de repriză mai bun, dar Miron a luftat din mijlocul careului, iar Ghergar l-a lobat neinspirat pe Bujor. „Tramvaiștii” și-au revenit de prin mintul 60 și au controlat din nou ostilitățile. În minutul 63, Eșanu l-a grațiat pe Cioară șutând doar în bară din 12 metri, pentru ca duelul dintre cei doi să se repete și câteva minute mai târziu, cu mențiunea că de data asta goalkeeperul „alb-roșiilor” a reținut lovitura de cap a atacantului advers. UTA II s-a mai văzut în careul advers doar după intrarea pe gazon a lui Daniel Bulza. „Vârful” de 17 ani a tras mai întâi în cros pe lângă, iar apoi a trecut elegant de Dubeștean, dar a finalizat slab. La poarta cealaltă, Gherghel a irosit și el o bună ocazie, cu un șut din întoarcere ce a trecut milimetric peste. Fiindcă Fekete s-a accidentat și utiștii nu au mai avut jucători de câmp pe bancă, în luptă a intrat portarul de rezervă, Dorin Iacob. Acesta a fost autorul faultului de penalty la Gîlcă, iar Dubeștean nu a greșit de la punctul cu var. Nervii au cedat cu această ocazie, iar jucătorii celor două echipe s-au îmbrâncit puțin fără a se întâmpla ceva reprobabil.
Gloria: Bujor – Topai, Ev. Wild, Dubeștean, Hulbăr – Popa (68 Vasiuc), Blănaru, C. Gîlcă, Palcu (76 Manea) – Vereș (76 Gherghel), Eșanu.
UTA II: Cioară – Goia, Cerna, Er. Wild, Fekete (75 Iacob) – Gheorghiță, Gavriș (46 Trabalka), Bej, Toda (46 Dan) – Miron (66 Bulza).
Arbitri: Laurențiu Fodoruț – Alina Mihoc, Flavius Dreghici. Observatori: Doru Herțeg, Gabor Biro

Recomandările redacției