UTA a plecat cu trei puncte de pe sinteticul din Târgu Jiu după un meci pe care l-a dominat în mare parte, dar cu toate acestea golul izbăvitor a fost înscris abia în minutul 90.
Elevii lui Ionuț Popa au controlat teritorial partida în prima repriză, având mai multe ocazii la poarta lui Mihai Cotolan. Prima a venit chiar în minutul 2, când Rus a trimis prin fața porții. Cel mai important moment al primei părți avea să se producă în minutul 25: Nsiah l-a faultat clar pe El Hasni, iar fundașul tunisian a atins mingea involuntar cu mâna în cădere. „Centralul” hunedorean Denis Haidiner, care nu este la prima greșeală împotriva UTA-ei, a acordat inexplicabil lovitură de la 11 metri și galben pentru El Hasni, care a ieșit accidentat după ce a stat câteva minute bune pe gazon. La prima vedere, pro­blema medicală este una destul de gravă.
Bodea însă a fost din nou îngerul păzitor al „alb-roșiilor”, scoțând execuția destul de slabă a lui Pîrvulescu. După doar un minut, Vădrariu a fost aproape de deschiderea de scor când l-a lobat pe Mihai Cotolan, dar portarul gazdelor a respins de pe linie, iar prima repriză s-a încheiat 0-0.
Elevii lui Bogoi au ieșit mai montați de la vestiare și au deschis scorul în minutul 56: Pîrvulescu a trimis un șut în plasa laterală din 13 metri după o nesincronizare în apărarea utistă. Arădenii au atacat în valuri în căutarea egalării, iar aceasta a venit în minutul 73. Cubleșan a fost cel care a înscris dintr-un metru după o centrare a lui David Popa ce a trecut printre mâinile portarului gazdelor.
Ultimele 20 de minute au fost tensionate, cu ocazii la ambele porți, dar cea care a dat lovitura a fost UTA. Era chiar minutul 90 când Vădrariu a centrat din lovitură liberă, Manea a trimis în fața porții, iar Oprea a înscris cu capul din careul mic. Elevii lui Ionuț Popa puteau să majoreze diferența la ultima fază, când șutul lui Janos a fost respins de pe linia porții de albanezul Cenaj.
Așadar trei puncte meritate pentru UTA, care rămâne pe locul 9, dar oprește seria negativă și are un moral bun înainte de o săptămână cu două partide: miercuri, de la ora 15, pe „Motorul”, contra lui Metaloglobus și duminică, de la 13:00, în deplasare cu Chindia Târgoviște.
Formații:
Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan, Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu (Trancă 74), Cenaj – Tudoran (Blejdea 60), D. Pîrvulescu, Vodă – Nsiah (P. Popescu 83)
UTA: Bodea – R. Iuga, Manea, El Hasni (Cubleșan 33), Copaci – Coulibaly, Enescu – D. Popa (Janos 74), Matei (Oprea 64), Vădrariu – Rus
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Damian Antal, Bogdan George (ambii din Bacău). Rezerve: Andrei Ţiţii (Şura Mică – Sibiu)
Observatori FRF: Gheorghe Moise (Bucureşti), Viorel Lolea (Reşiţa)

Recomandările redacției