Imediat după ce s-a anunțat că sunt două femei în apele Mureșului, mama în vârsta de 78 de ani și fiica sa, de 52 de ani, la fața locului s-au deplasat și jandarmii arădeni.

„Vineri, 14 iulie a.c., ora 19:53 – un apel la 112 anunța, că o femeie, care se străduia să rămână deasupra apei, în Mureș, strigă după ajutor. Dispecerul 112 a dirijat, deîndată, toate patrulele disponibile spre locul indicat, pentru că în aceste situații, fiecare clipă contează. La fața locului a ajuns un echipaj de jandarmi, care a anunțat, tot prin 112, că este vorba de două femei, mamă și fiică, și a mai solicitat o ambulanță.

Primei femei, adusă la mal de un arădean, i-au fost efectuate manevre de prim ajutor de jandarmi. Polițiștii au ajuns la fața locului, au asigurat zona și au dirijat salvatorii spre locația exactă, pentru a nu se pierde nici o secundă. Echipajul ISU a constatat că femeia este conștientă și cooperantă, astfel că și-au concentrat atenția spre a doua victimă, pornind în cursa contra cronometru pentru a-i salva viața. După câteva minute, și ce-a de-a doua femeie a prezentat semne vitale, astfel că amândouă au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital, pentru îngrijiri medicale”, a declarat căpitan Ana-Maria Popovici, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Din primele informații, s-a stabilit că este vorba de două femei din Arad, de 78 și 52 de ani, care ar fi vrut să-și pună capăt zilelor. Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Arad mulțumesc tuturor arădenilor care au sprijinit acest efort comun pentru salvarea vieților celor două femei. Am arătat, din nou, că ”Împreună suntem mai puternici!”.

 

 • Vijulie Sanda spune:

  Felicitări de Dumnezeu sa va Binecuvinteze familiile voastre a ți salvat doua vieți 🙏😭care de sărăcie probabil au făcut acest gest necugetat,!🙏😭
  Felicitări jandarmilor care au
  Știut ce să facă !👋👋👋👋

 • Adi spune:

  Respect

 • Vancea spune:

  Buna seara felicitari bravo succes Jandarmeriei Române ptr vigilenta maxima de care au dat dovadă pentru a salva vieți omenești ,acordarea fara echivoc a primului ajutor in caz de înec sa Serviți Patria așa cum va cere Jurământul Militar o seara frumoasa

 • Nora spune:

  Felicitări Jandarmeriei Arad!👏

 • Paius Petru Doru spune:

  Respect pentru toți salvatorii eroi ai țării

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției