Cei cinci vietnamezi și arădeanul care au fost ridicați pe sus la sfârșitul săptămânii trecute de către polițiștii și procurorii DIICOT au ajuns din nou în fața judecătorilor. Aceştia cer să fie cercetați în stare de libertate. De această dată, Curtea de Apel Timi­şoara a fost solicitată pentru a judeca, ieri, recursul făcut împotriva hotărârii de arestare a suspecților. Discuțiile în sala de judecată au mers destul de greu din cauza lipsei unui interpret.
Vietnamezii au afirmat că nu cu­nosc o limbă de circulație internațio­nală pentru a fi audiați, așa că traducătorul a trebuit să vină tocmai din București. În ceea ce-l privește pe arădeanul reținut, acesta a declarat că nu are nici o legătură cu acest dosar și că el doar le-a închiriat o hală.
Procurorul DIICOT a cerut respingerea recursurilor pe motiv că sunt neîntemeiate, infracţiunile de care sunt acuzaţi cei şase fiind extrem de grave şi că este vorba de o acţiune a unei reţele internaţionale care se ocupa cu traficul de droguri. Rămâne de văzut ce decizie vor lua magistrații.

Recomandările redacției