enacheDeşi are o vastă experienţă în domeniu, Viorel Enache, fostul primar al Sântanei nu a îndeplinit condiţiile corespunzătoare cerute de lege, pentru a conduce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aceasta este concluzia emisă de Prefectura Arad, în urma analizării numirii lui Viorel Enache, ca director interimar al DGASPC.

Viorel Enache a fost numit director al DGASPC în primăvara acestui an, însă instalarea acestuia la conducerea instituţiei a fost disputată intens. Numirea a fost contestată vehement de către întreaga Opoziţie în Consiliul Judeţean. Hotărârea Consiliului Judeţean Arad a fost analizată de compartimentul de specialitate din cadrul Instituţiei Prefectului, iar acest compartiment a descoperit anumite elemente de nelegalitate. Drept urmare, a fost emis un ordin de atac împotriva hotărârii CJA. Un ordin emis de Prefectură a dus la încetarea mandatului lui Viorel Enache. În consecinţă, numită director interimar al DGASPC a fost apoi Valentina Buzura, director economic al instituţiei.

Verificările privind situaţia lui Viorel Enache arată că, potrivit Legii 188 din 1999, acesta nu a îndeplinit criteriile corespunzătoare pentru a fi la conducerea instituţiei. În şedinţa de săptămâna aceasta a Consiliului Judeţean va fi supus la vot proiectul pentru numirea la conducerea instituţiei a directoarei DDAC, Erika Stark.

Recomandările redacției