Turul patru al Cupei României i-a fost fatal divizionarei a treia pregătită de Radu Anca. Luceafărul Oradea a răzbunat înfrângerea din campionatul ligii secunde cu UTA, prin înfrângerea surorii mai mici din Cermei, cu destui foști fotbaliști ai „Bătrânei Doamne” în componență. Oricum, „roș-albii” au utilizat o parte dintre rezervele din campionat și acest lucru avea să se vadă și pe tabelă.

Și oaspeții au folosit un prim „11” mult schimbat față de meciul de sâmbătă cu UTA, dar cu toate acestea au început în forță. Era minutul 10, când Ludușan a deschis scorul cu un voleu la vinclu din marginea careului mare. Restul primului mitan a fost mai strâns, cu situații de ambele părți, dar nimic clar, astfel că rezultatul pauzei a fost 0-1.

Tot orădenii au avut un start de repriză mai bun și la revenirea de la cabine și Alex Dulca a prins un șut bun de la 16 metri, iar portarul Stănilă nu a avut replică. 3-0 s-a făcut în minutul 50, atunci când debutantul Țâră a profitat de inexactitățile din apărarea cermeiană și a înscris din interiorul careului.

Cermeiul a cedat total și Luceafărul a găsit drumul și șpre golul cu numărul 4. În minutul 73, nou-intratul Peter a intrat ca prin brânză prin defensiva gazdelor și a plasat balonul pe lângă Stanilă. Cermeiul a reușit doar golul de onoare, prin Michel Vlad, care a punctat din 10 metri ușor lateral dreapta.

Așadar scor final 1-4 și singura reprezentantă a Aradului în Cupa României rămâne UTA, care astăzi la 16:30 o va înfrunta pe ACS Poli Timișoara pentru un loc în 16-imi.

Formații:

Cermei: Stănilă – Dolga, Varga (Vlad 53), Gal – Polgar, Mihuța, Tănase, Sabău – Prună, Deta (Vezan 58) – Matiș (Capătă 68).

Luceafărul: Moroz – Drăgan, Core, Opriș (Al. Dulca 32), Băican – Mitrică (Peter 70), Chiorean, Codoban, Gunie – Ludușan, Țâră (Sg. Pop 79)

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Filip, Alin Botaș (toți din Timișoara).

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Cristian Gîț (Deva)

Recomandările redacției