pancotaPodgoria arădeană a simţit din nou ieri savoarea Cupei României după ce acum două sezoane Chiaj­na a pus capăt visului frumos. Şi de această dată aventura podgorenilor s-a oprit în şaisprezecimi; în ciuda jocului extraordinar făcut de trupa lui Dan Cuedan, aceasta a fost elimi­nată de formaţia gorjană Pandurii Târgu Jiu, o echipă mult mai puternică, mai experimentată şi cu câţiva ani buni de prezenţă în prima ligă a ţării.
Primul gol al partidei a fost marcat de gorjeni în minutul 19: Dan Nistor a trimis un şut-centrare în careu, mingea „a ţopăit” de două ori în careu şi a intrat în poartă. Podgorenii au egalat 11 minute mai târziu: Issa i-a pasat excelent în careu lui Mihai, şutul acestuia din 7 metri a fost respins de Gliwa până la Băd, iar acesta, de la doar 2 metri, a avut de îndeplinit o simplă formalitate.
Lovitura care a curmat visul Şoimilor din Pâncota a venit în mi­nutul 85: Pedrescu „a tras” sănătos de la 17 metri, portarul pâncotanilor era „pe minge”, dar intervenţia lui Suciu a schimbat traiectoria mingii, care a poposit în plasa porţii din colţul opus. Rezultat final: Şoimii Pâncota – Pandurii Târgu Jiu 1-2, însă podgorenii părăsesc Cupa României cu fruntea sus, după un meci frumos în care s-au ridicat la nivelul valorii adversarilor.
Formații:
Șoimii: Pașcalău – Maghici (min. 72 Suciu), Crușoveanu, Lung, Siminic – Polgar, Issa, Cuedan (min 78 Mitu), Dubeștean – Băd (min. 65 Monac), Mihai.
Pandurii Târgu Jiu: Mingote –  Buleică,  Mevlja, Elton da Silva, Momcilovic – Predescu (min 86 Răduţ), Nistor, Shalaj, L. Iorga (min. 63 Shamsin) –  Roman, Matulevicius.
Arbitri: Florin Marcu (Oradea) – Iulius Timar (Marghita) și Petru Gașpar (Timișoara). Rezervă: Marius Omuț.
Observatori FRF: Nicolae Gri­gorescu (Timișoara), Valer Vancea (Oradea).

Recomandările redacției