Vorbirea a două limbi, din copilărie, ajută foarte mult creierul la bătrânețe

0
290

copii_gradinitaMulți consideră că este exagerat să-ți soliciți copilul în copilărie și să învețe două limbi în primii ani de viață. Se pare însă că acest lucru ajută la menţinerea funcţiilor cerebrale într-o stare cât mai bună, pe măsură ce îmbătrânim.

Potrivit unui nou studiu publicat în numărul de miercuri al revistei Journal of Neuroscience, adulţii de peste 60 de ani care au vorbit două limbi încă din copilărie pot trece de la o sarcină cerebrală la alta mai rapid decât cei care au vorbit o singură limbă. Mai mult decât atât, oamenii în vârstă care sunt bilingvi folosesc mai puţină energie pentru a trece de la o sarcină la alta, decât cei care vorbesc o singură limbă.

„Acest lucru sugerează faptul că persoanele bilingve ajunse la vârsta a treia îşi folosesc creierul mai eficient decât cele care vorbesc o singură limbă”, a comentat cercetătorul Brian Gold de la Colegiul de Medicină din cadrul Universităţii Kentucky din Lexington.

Un alt studiu, publicat în 2011, a ajuns la concluzia că bilingvismul poate încetini şi declinul cognitiv asociat maladiei Alzheimer.

 

SURSA:  Libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.