spital

Aproape 35 de milioane de lei ar urma să coste reabilitarea și dotarea Ambulatoriului integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Consiliul Județean va primit fonduri nerambursabile de peste 25 de milioane de lei pentru această investiție, contractul de finanțare pe Programului Operațional Regional 2007 – 2013 urmând să fie semnat în curând. În ședința de ordinară a Consiliului Județean de vineri, 25 aprilie, proiectul privind valoarea investiției a revenit în atenție, pentru mici modificări pe proiectul tehnic al lucrărilor. Mai precis, în urma vizitei specialiştilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (ADR), suprafaţa destinată investiţiei de la spital a fost redusă la 2.600 de metri pătraţi. Cât priveşte dotările, acestea au rămas ca la primul deviz: mobilier, echipamente şi instalaţii specifice.

În scurt timp, administrația județeană poate scoate la licitație contractul de lucrări pentru punerea la punct a ambulatoriului din structura spitalului. Proiectul prevede reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate. După cum au arătat documentele supuse la vot în CJA, în total, proiectul se ridică la peste 34,75 de milioane de lei, din care, prin POR, administrația județului ar urma să primească finanțare nerambursabilă de peste 25,5 milioane de lei. Autoritățile vor trebui însă să acopere și o contribuție substanțială la cheltuieli şi TVA, proiectul fiind unul major, de lungă durată. „Am adoptat un proiect ce prevede începerea procedurilor de accesare de fonduri pentru modernizarea Spitalului Județean. Este vorba de o investiţie de 35 de milioane de lei, din bani europeni pe care, Consiliul Județean a reuşit să-i acceseze în această perioadă, astfel că, vom trece în perioada următoare la începerea achizițiilor pe proiect“, a susținut Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Deviz pentru modernizarea Psihiatriei

Președintele CJA a vorbit și despre ceea ce urmează să se facă în perioada următoare pentru Spitalul de Psihiatrie din municipiu, al cărui imobil și teren a fost de curând cumpărat de administrație, de la foștii proprietari. Aleșii județului vor ști cam cât va costa reabilitarea și reamenajarea secției de Psihiatrie, aflată într-o stare deplorabilă, abia în vară, după studii și calcule. „În luna iulie a anului, când avem voie să facem o rectificare și să schimbăm lista de investiții vom aloca bani pentru demararea procedurii de întocmire a unui proiect de reabilitare și modernizare a secției de Psihiatrie a Spitalului Județean. Desigur, în urma acestui proiect va rezulta o sumă, după care vom căuta surse de finanțare pentru a moderniza și această unitate medicală“, a mai spus Nicolae Ioțcu.

Recomandările redacției