halmagiu 9835Deși se apropie Sărbătorile de Iarnă și ar fi fost de așteptat ca lumea să năvălească în piață, sâmbăta trecută, la Târgul din Hălmagiu a fost mult mai puțină datorită vremii.
Dacă sâptămâna trecută au fost mulți cumpărători dar și comercianți din toate județele vecine: din Hunedoara, Bihor, Alba dar și foarte mulți din județul nostru, vântul tăios, frigul și zăpada căzută i-au gonit acum deopotrivă pe comercianți și pe cumpărători mult mai repede ca în alte sâm­bete.
Interesul a fost mai mult pentru porcii grași, celelalte produse precum și hainele navând mare căutare.
Păreri despre politicieni
Dacă nu prea a mers comerțul și frigul a fost „subțire“, oamenii au mai  vorbit, și-au mai vărsat amarul și ne­mulțumirile.
„Oare unde-s acum politicienii de prin piață? Acum nu-i surechi? Acum nu mai vin, cu fel de fel de «cățeluși» după ei, având la ei diferite obiecte: găleți, pixuri, geci, tricouri, halate și sorțuri – pentru femei, pentru a ne duce în eroare, să credem tot ce ne spun?“ se întreba retoric, cu amărăciune, un bărbat ce avea de vânzare câțiva purcei. „Trebuie să ai mare tupeu să promiți sau să mințăști așa frumos «prostimea» – adică pe noi. Și eu am crezut un parlamentar dar s-a terminat. Pentru noi, vreo câțiva, s-a terminat cu votările…“ a mai zis omul, în strigătele de aprobare a câtorva din jurul lui.
Tot în piață, un bătrân, baciu Sabin, se plângea. „Am tot văzut pe aici un deputat, nu țin minte cum îl chea­mă, care tot ne «rezolva» cu apa. Dar numa´nu a mai ajuns apa la noi, la Cristești. Au venit cu ea de undeva de la Bodești, din marginea satului, și până la Bădești –  pe ulița Bisericii și atâta. În rest mai așteptăm până la alte votări, pe când mai vine domnu´ deputat. Nu le-a pus nici bazinul în Dealul Șortocului: tot zicea că mâine, mâine  îl aduce și cu asta am rămas: cu promisiunea! Dar nu ne mai ducem la nici o votare, nici să nu-i mai vedem! Așa-i cu noi cu apa, ca și cu suspendarea primarului: atunci o grămadă se și  văzură primari. Acum s-a lămurit lu­mea. Noi sperăm că mai sunt și oameni-oameni în țara asta!“ – a mai zis baciu Sabin.

Recomandările redacției