pincotaLa revenirea în Liga a III-a, Șoimii Pîncota a făcut un sezon bun și a ocupat în final un onorant loc 4. Pretențiile cresc pentru la anul, dar asta și datorită noului sistem competițional propus de Federația Română de Fotbal. Dintr-o serie cu 18 echipe, doar primele 9 au certitudinea că se vor regăsi și în toamna lui 2014 în eșalonul trei, ca să nu mai vorbim despre deplasările lungi și grele ce le așteaptă pe combatante.
Pornind de aici, antrenorul Dan Cuedan afirmă: „Mai am nevoie de zece jucători pe toate posturile, pe lângă cei cu care am semnat deja prelungirea contractelor, dar și de la care mai așteptăm răspunsuri în acest sens”. Irimia, Lengyel, Lung, Alin Pavel, Bulzan, Uibariu, Nistor, Burian, Alin Mihai și Mitu vor apăra cu siguranță culorile echipei din Podgorie și în sezonul următor, dar antrenorul „șoimilor” mai dorește să păstreze și alți fotbaliști din lotul ce a terminat sezonul 2012-2013. „Pe Vițu îl așteptăm să-și rezolve cetățenia română, pe Suciu și Filaret să afle ce-și doresc cei de la Viitorul Constanța, respectiv Gloria Arad, cu ei, iar Huțanu să se hotărască ce vrea să facă. Rămâne la noi sau optează pentru FC Olt, poate oferta echipei lui Dan Oprescu e mai bună. Mai trebuie clarificate și situațiile altor fotba­liști, deocamdată nu pot să spun că renunț cu siguranță la cineva. Până nu avem certitudinea că putem aduce alți jucători, nu ne putem dispensa de ai noștri”, a explicat Cuedan.
Acesta speră ca elevii săi să aibă o vacanță activă, mai ales că vremea de afară te invită la mișcare. „Fie că merg la mare sau la munte în concedii, băieții știu că efotul e bun și în această perioadă. Reunirea o vom programa în funcție de data la care va începe noul sezon”, a adăugat tehnicianul. Pâncotanii se vor mai întâlni pentru ultima oară în acest sezon cu ocazia banchetului de joi.

Recomandările redacției