itmUn număr de 10 brutării şi unităţi de producere a produselor de patiserie au fost amendate de curând, de inspectorii de muncă arădeni. Controalele s-au derulat în cadrul campaniei privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea mo­dului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au acest obiect de activitate.
„Au fost controlaţi 10 agenţi economici, unde au fost constatate 64 de deficiente, fiind aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 4.000 de lei“, a susţinut Valentin Vanci, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.
Unităţile au fost sancţionate pentru nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, neprogramarea concediilor de odihnă, pentru nerespec­tarea prevederilor legale privind păstrarea registrului în format electronic la sediul unităţi şi netransmiterea registrului în termenele legale. De asemenea, unităţile n-au fost dotate cu cu truse de prim ajutor complete şi în dotare nu exis­tau nici fişe de instruire complete.

Recomandările redacției