Pompierii arădeni au avut parte de o perioadă ocupată în aceste ultime zile. Astfel, în perioada 31.12.2019-03.01.2020, ISU Arad a participat la 78 de misiuni și intervenții: trei incendii, 70 intervenții SMURD, trei misiuni de asistență persoane, o intervenție pentru salvarea animalelor, o intervenție pentru descarcerare și o intervenție pentru asanare muniție.

Incendiile s-au produs la case de locuit, fără victime și au fost lichidate fără probleme deosebite. Cauzele probabile de producere a acestora au fost coșuri de fum necurățate sau neizolate corespunzător față de materialele combustibile. În cadrul intervențiilor SMURD au fost asistate medical 55 de persoane adulte și 20 de copii.

În noaptea de Revelion, ISU Arad a asigurat, prin Detașamentele Arad și Sebiș, măsurile PSI la Primăria Arad și la Primăria Sebiș, la jocurile de artificii. Tot în această perioadă a fost colectat și asanat un proiectil găsit în orașul Chișineu Cris, s-a intervenit pentru scoaterea unui câine dintr-un canal în municipiul Arad și de asemenea s-a intervenit pentru descarcerare la un accident produs între un tren și un autoturism în urmă căruia o persoana a decedat. La misiuni și intervenții au fost angrenați peste 100 de pompieri care au intervenit cu 38 mijloace de intervenție.

Recomandările redacției