suspectiOamenii legii le-au pus gând rău persoanelor care încalcă legea. Aproximativ 800 de poliţişti  au participat,  în ultimele trei zile, la o acţiune de amploare, pe raza judeţului Arad, totul pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.
În acest sens, poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, investigarea fraudelor şi poliţişti rutieri au organizat acţiuni punctuale pentru prevenirea  şi combaterea  faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor, precum şi depistarea, identificarea  şi tragerea la răspundere a celor care  încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
La finalul verificărilor, poliţiştii au constatat 43 infracţiuni, dintre care 14 judiciare, 18 de natură economică, la regimul armelor, rutiere şi silvice.
În plus, poliţiştii au prins în flagrant 33 de persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni, iar două din acestea au fost reţinute. De asemenea, au fost confiscate trei arme letale de la tot atâtea persoane.
Au fost prinse două persoane care aveau de executat  pedepse cu închisoarea. „Poliţiştii  au verificat 121 de  autovehicule şi au fost controlate 240 societăţi comerciale. Pentru neregulile constatate, au  fost aplicate  aproximativ 1.300 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea confiscării mărfuri în valoare de 9.005 lei. Mai mult, 28 de conducători auto au rămas fără permise de conducere şi 20 fără certificate de înmatriculare”, a precizat subcomisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Pentru nerespectarea regimului circulaţiei rutiere au fost aplicate aproximativ 1.000 de sancţiuni contravenţionale, 495 fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Recomandările redacției