Ancheta, care vizează conform presei germane 200 de ferme, din care trei sferturi se află în Saxonia inferioară, „a început în 2011 şi se va încheia în curând”, a precizat Eichele.

Crescătorii nu au respectat mai ales limita fixată pentru numărul de pui pe metru pătrat şi normele privind creşterea în aer liber sau în cuşti.

„Dacă acuzaţiile se vor verifica, ar fi vorba de o fraudă de amploare”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Ancheta ar putea duce la urmărire penală pentru fraudă organizată, pasibilă de 10 ani de închisoare, a subliniat acesta.

În aşteptarea rezultatelor anchetei, ministerul Agriculturii nu prevede sporirea măsurilor legislative cu privire la ouă în viitorul apropiat, pasând responsabilitatea în tabăra autorităţilor înzestrate cu inspecţiile ce depind de statele regionale.

Trebuie ca regulile existente „să fie supravegheate de controlorii regionali, nu de la birou, ci mergând la faţa locului, la ferme, verificând ceea ce scrie în registre şi comparând cu ce văd în realitate”, a concluzionat acesta.

Germania a fost deja zguduită în ultimele săptămâni, la fel ca şi alte state europene, de scandalul cărnii de cal nedeclarate, utilizată în locul celei de vită în alimentele preparate.

În Germania, 67 de eşantioane din 830 testate de autorităţi au relevat prezenţa cărnii de cal în produse care nu trebuiau să o conţină, conform cifrelor publicate duminică de jurnalul Bild am Sonntag.

 

culturetheory.worpress.com

Recomandările redacției