În sfârșit nu doar se taie, ci și plantează. Luna viitoare vor fi plantați zeci de puieți de arbori.

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100”, organizat în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, ce urmărește plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare județ al țării. 

Acțiunile de plantare, organizate de Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu și RNP Romsilva – Direcția Silvică Arad, se vor desfășura începând cu data de 7 noiembrie 2018, în localitatea Moneasa, localitate puternic afectată de furtunile din vara anului 2017. Astfel, vor fi plantați 100 de puieți din specii de arbori adaptați la condițiile specifice zonei în care se află localitatea Moneasa, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor, a cadrelor didactice și a voluntarilor.

Mai mult decât marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, ce urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură. Arădenii sunt așteptați să se alăture proiectului.

Recomandările redacției