hunedoaraPrimele etape din 2013 n-au trecut deloc în liniște pentru FC Hunedoara. Echipa care a dominat autoritar turul – cu victorii până în ultima rundă, când Șoimii Pâncota i-a luat un punct de acasă după o epică revenire de la 0-3 – a luat doar 3 puncte în 2013, și acelea la masa verde, după retragerea Jiului. În runda a doua a stat, apoi derby-ul de la Satu Mare a fost pierdut în prelungiri săptămâna trecută. Peste toate, înaintea meciului de sâmbătă cu Național Sebiș a apărut destulă tensiune în vestiar.
De ce? Lansate în iarnă de cei de la Zalău, zvonurile conform cărora Hunedoara n-ar avea drept de promovare au provocat neliniște în rândurile jucătorilor lui Marius Opric. Totuși, teoria nu pare să stea în picioare, trecând peste faptul că sunt prea multe în joc.
Hunedorenii au cumpărat loc în Liga a III-a de la Eolica Baia (județul Tulcea) acum doi ani și jumătate, așa că interdicția la promovare s-ar încheia – ca de obicei, pozițiile FRF vizavi de asemenea cazuri sunt ambigue – în vară.
Conducerea clubului, prin vocea Alinei State, a transmis că nu există probleme în acest sens.
„I-am văzut pe jucători foarte afectaţi şi mă gândeam că e vorba de rezultatul de la Satu Mare. Dar, spre surprinderea mea, am înţeles că aceştia au auzit zvonurile legate de faptul că nu am avea drept de promovare. Tot ce pot să vă spun e că Hunedoara va promova la finele sezonului, nu încape îndoială”, a declarat State, citată de Glasul Hunedoarei.
Revenind la confruntarea de sâmbătă, sursa precizată menționează absența lui Costică Vișan (fostul jucător al lui ACU Arad) din rândurile elevilor lui Marius Opric, pe motiv de suspendare, însă va reveni Găceanu.

Recomandările redacției