Este pentru a doua oară când „Ziua comunei Șofronea“ s-a sărbătorit în mijloc de vară, mai precis în prima sâmbătă din august. Mutarea a fost inspirată deoarece amândouă edițiile au beneficiat de o vreme frumoasă, numai bună de ieșit în aer liber să asculți o muzică bună, alături de un suc rece ori de o friptură la grătar. Așa se face că și sâmbăta trecută, pe platoul amenajat frumos, în organizarea Primăriei și a Consiliului Local dar cu sprijinul unei firme specializate, s-a derulat frumoasa sărbătoare a comunei Șofronea.
Sărbătoarea a început puțin înainte de ora 18 și cu toată căldura aprigă, câteva sute de șofroneni au ascultat salutul de bun venit al primarului Ioan Babău, după ce în primă instanță au putut fi auzite frumoasele acorduri ale câtorva melodii de muzică populară.
„Ne bucurăm că la această nouă dată de desfășurare, sărbătoarea comunei noastre se bucură de o mai largă participare din partea dumneavoastră, alături de noi fiind și câțiva oaspeți deosebiți, precum deputatul Dorel Căprar. Frumosul program ce va urma a fost finanțat de Primărie și de numeroși sponsori care au dorit ca această sărbătoare să fie una deosebită“ a spus printre altele edilul șofronean.
Programul cultural-artistic a cuprins nume cunoscute precum Alina Trastau si invitatii săi: Mariana Susca și Adi Balint ori solistul Gabi Bârsăuan cu formaţia,  ansamblul Iedera din Macea; solista de muzică populară Florentina Popa; muzică ușoară cu: tânăra solistă Bianca Costea din Șofronea.
Copiii s-au putut distra pictându-se pe față, dându-se la tobogan ori rostogolindu-se într-o piscină în imense bule de plastic umplute cu aer. Seara târziu, artificiile au luminat cerul comunei după care a urmat balul în aer liber.

Recomandările redacției