gornicProdus sută la sută al „Bătrânei Doamne”, Alexandru Gornic a fost inclus în lotul primei echipe încă de la vârsta de 17 ani, dar nu a apucat să evolueze nici un minut în Liga a II-a. Ionuț Popa, Roland Nagy, Adrian Falub și Eugen Trică nu au riscat cu tânărul fotbalist pe un post sensibil ca cel de fundaș central și – probabil – nici Stelian Gherman nu o făcea dacă nu era nevoit prin prisma absențelor lui Ola, Mardare și Ardelean.
Așa, însă, noul „principal” al arădenilor a intrat pe teren la primul său meci oficial cu Alex Gornic în centrul defensivei și răspunsul tânărului „textilist” a fost, per ansamblu, bun. „Din păcate, nu am reușit să câștigăm la meciul meu de debut, dar asta ne-a fost… soarta. A fost un meci greu, împotriva unor adversari buni. Pe unii dintre ei chiar i-am avut colegi: Gligor, Ignea… iar cu Flavius Cuedan am fost colegi la juniori. Mă bucur că am apucat să joc în sfârșit într-un meci oficial de Liga a II-a, sper să mai prind echipa și în etapele ce urmează. Voi fi la fel de serios la antrenamente, pentru a fi pre­gătit atunci când se va mai apela la mine”, a precizat arădeanul.
Din păcate pentru el, Gornic a debutat în cel mai dificil moment posibil pentru formația „textilistă”. Rămași fără galerie, utiștii parcă evoluează pe un teren străin. „Am mai spus, simțim lipsa suporte­rilor și ne pare rău că au luat decizia de a se îndepărta de noi. Dar, nu avem ce face, trebuie să mergem înainte”, a adăugat fotba­listul, care, în același timp a început și o carieră de arbitru, conducând – deocamdată – doar partide de Liga a IV-a.
La patru ore după încheierea confruntării cu FC Olt, Gornic era chemat la Zăbrani pentru a arbitra duelul dintre formația locală și Aqua Vest.
„Fotbalul e pe primul plan, chiar dacă am șanse să urc și în cariera de arbitru. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că am câștigat mai mulți bani din arbitraj decât ca și fotbalist, dar asta nu e neapărat ceva neobișnuit la ce condiții există la echipele din România la toate nivelurile. Tot ce pot spune este că atunci când joci fotbal e mai ușor să arbitrezi. Judeci altfel contactele între adversari, e un avantaj zic eu”, a adăugat Alex Gornic.

Recomandările redacției