ceremonialUn program de manifestări cu bogată însemnătate se va desfăşura mâine, în municipiu. Este vorba de acţiunile prilejuite de Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Uniunii Europene, precum şi de Ziua Comemorării şi Reconcilierii.
Manifestările vor avea loc în Piaţa Avram Iancu, începând de la orele dimi­neţii. Drapelul Naţional al României şi al Uniunii Europene vor fi arborate la toate sediile instituţiilor. Puţin după ora 8.00 se va intona Imnul Naţional al României după care va fi oficiat un ceremonial religios. Muzeograful Bogdan Ivaşcu va vorbi despre semnificaţia zilei. De la ora 8.40 se vor depune coroane şi jerbe de flori de către autorităţi. La manifestări vor participa reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi din structurile MAI, ai Consiliului Judeţean Arad, Primăriei, precum şi reprezentanţi ai structurilor Ministerului Apărării Naţionale.
Pe 9 mai anul acesta se împlinesc 136 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi tot mâine este sărbătorită şi Ziua Europei. În 9 mai 1877, Adunarea Deputaţilor constată într-o şedinţă extraordinară starea de război cu Imperiul Otoman. În aceeaşi zi, demnitarii vremii au votat moţiunea prin care a fost proclamată „independenţa absolută a României“. Mihail Kogalni­ceanu, ministrul Afacerilor Străine de atunci, spunea: „Suntem independenţi, suntem o naţiune de sine stătătoare!“.

Recomandările redacției