ceaunEdiţia 2013 a Campionatului de Gătit în Aer Liber va avea loc în perioada 1 – 2 iunie. Organizatorii ediţiei sunt Centrul Cultural Judeţean, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Arad. Manifestarea a fost prezentată, astăzi, într-o conferinţă de presă la care au participat directoarea Anamaria Dragoş, preşedintele Nicolae Ioţcu şi primarul Gheorghe Flacă. S-a vorbit despre locul de desfăşurare, anul acesta competiţia va avea loc la Ştrandul Neptun, despre etapele concursului şi condiţiile de participare. Vor fi organizate competiţii pentru amatori şi profesionişti şi va avea loc o paradă a somelierilor.
Aşa cum s-a spus şi la conferinţa de presă, la ediţia de anul acesta va exista o secţiune dedicată preparării pizzei, care va cuprinde şi un Pizza Freestyle Show cu George Toader.
Vor fi organizate concursuri pe diverse categorii, pui, peşte şi porc, dar şi bucate specifice italiene, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai comunităţii italiene din Arad, având în vedere că în 2 iunie se sărbătoreşte ziua Italiei, aceas­tă aniversare dorindu-se a fi marcată în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Arad.
Secţiunea pentru amatori, intitulată Masters of Flames va cuprinde preparate la ceaun, ciorbă şi fel de bază, concurenţii putând participa individual sau în echipă.

Recomandările redacției