parcRecord de participare de Ziua Parcului Natural Lunca Mureşului – asta spun reprezentanţii administraţiei des­pre ziua de ieri. Sute de copii şi tineri, din municipiu, dar şi de la zeci de kilometri depărtare au participat ieri, la activităţile organizate de ziua parcului. Organizatorii au venit cu noutăţi în program, faţă de anul trecut, astfel că, cea de-a III-a ediţie aniversară a avut mare succes. Parteneri ai evenimen­tului alături de administraţia parcului au fost: Cercetaşii României – Centrul Local Phoenix Arad, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale „Arădeanca“, Condor Club Arad, Rotary Club Arad Cetate şi Asociaţia Bicicliştilor Amatori.
Centrul de vizitare Ceala a fost luat cu asalt ieri, de copii, tineri dar şi adulţi, dornici de relaxare şi distracţie. Programul Zilei Parcului Natural Lunca Mureşului a cuprins activităţi pentru toate gusturile şi hobby-urile. Activi­tăţile au fost completate de producătorii de produse tradiţionalecare au expus şi vândut în cadrul evenimentului. Programul de activităţi a cuprins: tiroliană; excursii călare; atelier de împletit nuiele; atelier de olărit; concurs de bicliclete pentru copii; acrobaţii pe bicicletă; concurs de tir; ateliere cercetăşeşti; teatru de păpuşi, precum şi un recital de folck al reprezentantului parcului, Oliver Goilean.
„Am avut un record de participanţi, din Arad, dar şi din judeţ. Au venit copii chiar şi din Săvârşin. Unde sunt copii sunt şi adulţi astfel că, putem spune că am avut participanţi de toate vârstele. A fost mai multă lume chiar şi decât la ediţia de anul trecut, poate şi pentru că am avut elemente noi în programul de activităţi. Atracţiile au fost tiroliana şi concursul de tir. Trebuie să spun că, în afara acestui moment aniversar noi avem în fiecare zi cel puţin un grup de copii care ne vizitează şi fac ore de educaţie ecologică aici. Am avut grupuri de copii şi din Timişoara“, susţine Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului.

Recomandările redacției