politia

Cu ocazia Zilei Poliţiei Romane, 25 martie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad va organiza o serie de manifestări care să marcheze însemnătatea acestei zile.

În acest sens, în data de 24 martie, la sediul IPJ Arad  va avea loc  Ziua Porţilor deschise, prilej cu care, arădenii vor avea posibilitatea să vadă „live” câteva din secretele muncii de poliţie, dotările logistice cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea, poliţiştii.

În data de 25 martie, în sala festivă a inspectoratului va avea  loc ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni politişti, câstigatorii competiţiilor sportive la fotbal, tir, tenis de masă, şah, organizate cu aceasta ocazie de  către I.P.J. Arad şi Asociatia Sportiva Arpolis, precum şi cei mai pricepuţi jurnalişti la Cupa presei la TIR.

La aceste manifestări, poliţiştii arădeni vor avea ca oaspeţi două delegaţii de poliţişti din Ungaria.

Începând cu orele 13.00, în semn de omagiu, la monumentul poliţiştilor decedaţi în Decembrie 1989, din faţa Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, va fi depusă o coroană de flori.

De la orele 10.00, pe platoul din Piaţa Avram Iancu, poliţiştii vor prezenta arădenilor, autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Poliţiştii vor explica celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Vor mai fi expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad, VW, Dacia Logan, motociclete, autospeciala folosită de către Serviciul de Acţiuni Speciale şi evident vor fi prezenţi şi „mascaţii”, după cum sunt ei cunoscuţi.

Câinii de serviciu, partenerii de nădejde ai poliţiştilor vor avea şi ei un moment special, fiind organizată şi o demonstraţie specială susţinută cu câinii campioni ai Şcolii de dresaj a lui Adrian Nicolăiţă.

De asemenea, în această locaţie, poliţiştii de proximitate, vor oferi arădenilor pliante cu recomandări preventive şi consiliere.

Recomandările redacției