Într-o zi plină de semnificație și mândrie națională, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” deschide larg porțile către universul său încărcat de istorie și tradiție, invitând publicul să descopere fascinanta sa moștenire militară. Ocazia este una specială: sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre, evenimentul fiind programat pentru data de 23 aprilie 2024.

 

Cetatea Aradului devine, astfel, gazda unei experiențe de neuitat, între orele 12:00 și 15:00, o perioadă dedicată explorării și cunoașterii. Fiecare pas prin Sala Tradițiilor de Luptă este un salt în timp, o călătorie prin epoci și evenimente care au marcat parcursul acestui batalion onorabil.

 

Cu un accent deosebit pe respectarea tradițiilor și omagierea eroilor, acest eveniment oferă publicului oportunitatea de a intra în contact direct cu istoria și valorile care definesc esența acestui batalion. Artefacte autentice, uniforme pline de mândrie și povestiri emoționante aduc la viață povestea curajoșilor soldați care și-au dedicat viața apărării țării.

 

Pentru organizatori, această zi reprezintă nu doar o ocazie de a împărtăși cunoștințele și experiențele lor, ci și un mod de a conecta comunitatea cu batalionul lor local. Invitația deschisă către cetățenii județului Arad și dincolo de granițele acestuia demonstrează angajamentul batalionului față de dialogul și colaborarea cu societatea civilă.

 

Accesul în Cetatea Aradului este facil, pe baza cărții de identitate, iar întâmpinarea vizitatorilor este una călduroasă și plină de respect. Fiecare persoană care trece pragul sălii tradițiilor este întâmpinată cu zâmbetul și devotamentul militarilor, care sunt mândri să împărtășească bucăți din propria lor poveste.

 

Astfel, Ziua Porților Deschise la Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” devine mai mult decât un simplu eveniment; este o lecție vie de istorie și patriotism, o ocazie de a onora și recunoaște sacrificiul celor care și-au dedicat viața pentru țară și comunitate.

 

Într-un spirit de solidaritate și admirație, comunitatea este invitată să se alăture acestei sărbători, să descopere și să celebreze împreună moștenirea militară de care suntem cu toții mândri.

 

Cu toate acestea, Ziua Porților Deschise nu este doar o privire în trecut, ci și o promisiune pentru viitor. Este un prilej de a reflecta asupra valorilor care ne definesc și de a ne angaja pentru un viitor mai bun, în care eroismul și sacrificiul sunt mereu recunoscute și apreciate.

 

Astfel, în data de 23 aprilie 2024, suntem invitați să ne alăturăm  acestei călătorii extraordinare prin istoria și tradițiile militare, să celebrăm curajul și devotamentul soldaților noștri și să ne angajăm pentru un viitor în care aceste valori să strălucească mereu.

 

”Vă așteptăm la Ziua Porților Deschise a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” pentru a împărtăși împreună această experiență de neuitat și pentru a onora moștenirea militară care ne definește ca națiune și comunitate”, transmit organizatorii.

Lasă un răspuns

  • George Țecu spune:

    Sunt onorat că am participat,si voi participa si anul acesta,la Zuua Portilor Deschise,a Batalionului 191 Infanterie, unde am tras cu pistolul,F.B.🇷🇴✌️

  • George Țecu spune:

    Sunt onorat că am participat,si voi participa si anul acesta,la „Ziua Portilor Deschise”,a Batalionului 191 Infanterie, unde am tras cu pistolul,F.B.🇷🇴✌️

Recomandările redacției