Motivul pentru care mulți proaspeți absolvenți de liceu au ales să înceapă o facultate este foarte clar: „că așa trebeׅ“. Studenții anului I din Arad ne povestesc că pentru ei facultatea nu înseamnă foarte mult, ba mai mult o fac pentru a mai sta pe banii părinților și a scăpa de muncă. Totodată studenții au mai recunoscut și faptul că pe viitor nu și-ar dori neapărat să lucreze în domeniul studiat.

Sincer să fiu am mers la facultate mai mult de gura părinților, acum sper să nu fac trei ani degeaba. Oricum după ce termin facultatea mă angajez la firma părinților mei. Sper să cunosc oameni noi, poate și ceva fete nu se știe niciodată, poate îmi găsesc aleasa pe băncile facultății. Mulți dintre foștii mei colegi sunt plecați în alte țări și o duc chiar bine, măcar eu nu trebuie să muncesc atâta timp cât sunt la facultate“ ne-a povestit Ciprian, în vârstă de 19 ani.

Mie mi-au ales părinții facultatea, nu pot să zic că nu îmi place la inginerie, dar aș fi vrut ceva mai artistic, însă părinții mei au spus că nu o să am venituri din meseria de artist. Știu că urmează o perioadă frumoasă a vieții, sunt pregătit să învăț, chiar dacă nu prea îmi place să fac asta. Mulți dintre colegii mei au ales să își găsească un loc de muncă, unii chiar au plecat la muncă împreună cu părinții în străinătate“ a declarat Vlad, în vârstă de 18 ani.

Decât să mai muncesc am preferat să mă duc la facultate, așa mă ajută cu banii atât părinții cât și bunicii. Am ales o facultate la care să nu trebuiască mereu să merg la ore, așa mă mai pot distra cu prietenii. Totuși când termin facultatea, dacă îmi găsesc loc de muncă pe domeniu o să aplic pentru el. O să ma chinui puțin să învăț, nu vreau să îmi fac restanțe dacă tot îmi plătesc părinții facultatea. După ce am terminat liceul am stat un an jumate pe banii părinților, apoi m-am angajat casier la supermarket. Acum sper să îmi termin facultatea și să prin un loc la primărie, s-au la un birou“ ne-a relatat Marius, în vârstă de 22 ani.

Recomandările redacției