adi-dodeanJucătorul arădean de tenis de masă este component al lotului naţional de seniori, dar şi al divizionarei secunde germane Union Velbert. Adrian Dodean îşi propune un obiectiv important pentru toamna acestui an: medalie europeană în proba de dublu masculin.
– Adi, în primul rând să ne spui unde joci şi cum a fost acest sezon pentru tine.
– De un an joc în liga a doua germană de tenis de masă, pentru SC Union Velbert. Am câştigat campionatul şi am jucat semifinale în Cupa Germaniei. Normal trebuia să promovăm, dar managerul nostru a avut unele probleme de sănătate, astfel că vom juca şi sezonul viitor în liga a doua.
– Cum te-ai acomodat în Germania, ce colegi ai acolo?
– Sunt în echipă şi cu Ovidiu Ionescu, cu care sunt coleg şi la lotul naţional. Amândoi am reuşit un record la dublu, unde am avut 27 de victorii din tot atâtea meciuri, iar la simplu suntem tot în frunte, el a terminat primul şi eu pe al doilea loc.
– Apropo de lotul naţional, cum e să reprezinţi România la cel mai înalt nivel?
– Este ok, suntem vreo 5-6 jucători care ne pregătim bine şi avem rezultate pe măsură. Aştept europenele din Austria, îmi doresc o medalie la dublu. Sper să fac pereche cu Cioti, cu care am câştigat titlul naţional. Cred că se poate o medalie la dublu.
– Ce îţi propui pe viitor, la nivel de club?
– Voi rămâne tot în Germania, la acelaşi club. Mă antrenez la Bremen, echipă pentru care am şi jucat în prima ligă. Am ocazia să mă pregătesc acolo şi cu un chinez, locul şase mondial. În vacanţă mă mai antrenez acasă, joc cu fetele şi încerc să le ajut şi eu, cu ce e mai nou în tenisul de masă. Oricum, în Germania nivelul e mai ridicat.
– Şi la băieţi, diferenţa e atât de mare între jucătorii din Europa şi cei chinezi?
– La fete e şi mai mare, cu toate că şi la masculin există o superioritate a chinezilor. Dar aici europenii au o mică şansă. Cred că diferenţa se face la orele în plus de antrenament, pentru că ei se pregătesc de mici cam 12-13 ore pe zi, în timp ce europenii nu fac mai mult de 5-6 ore. De asemenea, au o perfecţiune a mişcării, lovesc perfect mingea, mişcarea la masă e, de asemenea, foarte bună, tot ce fac e perfecţiune.
– Te-am văzut la finala mică a fetelor, în Superligă. Ce părere ţi-au lăsat?
– Chiar mi-a plăcut, au fost două meciuri frumoase. Am rămas plăcut surprins, în special de returul de la Arad. La Timişoara au avut ceva emoţii, dar acasă am văzut meciuri mai bune, mingi frumoase. Sincer, fetele nu sunt departe de nivelul european, se vede că muncesc foarte mult şi că la Arad se face treabă bună.
– Care este principalul tău obiectiv pe termen scurt?
– În primul rând, vreau să fiu sănătos, să fiu scutit de accidentări şi să joc bine la club. Apoi, mi-aş dori o medalie la europene, ar fi o reuşită şi o încununare a muncii mele din acest an.

Recomandările redacției