OLYMPUS DIGITAL CAMERAAdrian Ţolea, secretarul general al PD-L Arad, consideră că măsurile economice anunţate de Guvernul Ponta vor avea efect de bumerang asupra populaţiei. „Guvernul Ponta poartă o «mască» socială, anunţând măsuri populiste, cum ar fi creşterea pensiilor.  Dar aceste creşteri vor fi anulate de efectele măsurilor economice pe care acelaşi guvern doreşte să le aplice”, spune Ţolea.
Adrian Ţolea enunţă două astfel de măsuri. Prima ar fi impunerea unui impozit de 3% din cifra de afaceri a firmelor care fac mai puţin de 65.000 de euro pe an. „Acest lucru va conduce la desfiinţarea a zeci de mii de firme şi la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă. În plus, impunerea acestui prag încurajează evaziunea fiscală – firmele care fac cifre de afaceri sub 65.000 de euro vor avea tot interesul să îşi scadă şi mai mult cifra pentru a plăti cât mai puţin la stat. Guvernul socialist Ponta garantează românilor, pentru anul 2013, gaze, benzină şi energie electrică mai scumpe prin supra-impozitarea companiilor de profil. Iar scumpirea acestor produse va atrage creşteri de preţuri în lanţ. Majorarea salariului minim şi a punctului de pensie nu vor însemna deci nimic pentru puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat secretarul general al PD-L Arad.

  • Tutu spune:

    Du-te si te plimba . Pensiile le-ati fi marit si voi, salariile le-ati fi marit si voi….bla, bla-uri portocalii. Da cine drac v-a tinut sa nu le faceti? Te-ai gasit tu bizonule sa vorbesti? Numai soric pe obraz….

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției