cjaȘedință cu greutate se anunță săptămâna aceasta la Consiliul Județean. După ce au căzut de acord cu împărțirea banilor consiliilor locale, aleșii județului trebuie să-și exprime votul pentru bugetul de venituri și cheltuieli.
Nu numai bugetul va intra în dezbatere, ci și alte proiecte care vizează fondurile de care administra- ția judeþeană se poate folosi pentru activitatea proprie, a instituțiilor subordonate și mai ales, pentru investiții.
Trebuie spus că, în proiectul de buget, veniturile proprii ale administrației ajung la peste 143,4 milioane de lei, iar cheltuielile la peste 155,5 milioane de lei. Cei mai mulți bani ar urma să fie orientați spre sănătate, mai exact spre Spitalul Judeþean, dar și pentru infrastructură și actvitatea instituțiilor de cultură.
Un alt proiect de hotărâre a cărui aprobare va însemna disponibili­zarea unor sume se referă la folosirea excedentului bugetar al anului 2012, pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în anul 2013. De menționat că, în proiectul de buget pe acest an, este trecut un „deficit“ de peste 12, 1 milioane de lei.
Pe ordinea de zi se află și un proiect privind totalul necesar pentru finanțările nerambursabile destinate activităților nonprofit de interes general, pentru acest an. Nu în ultimul rând, CJA trebuie să aprobe și Calendarul evenimentelor cultural-artistice, educative, sportive, de sănătate, turism și tineret, pe acest an. Și planul de ocupare a funcțiilor publice trebuie să treacă de votul consilierilor județeni, în această șe­dință.
Aleșii județeni sunt chemați pentru ședință miercuri, 27 martie.

  • aradean spune:

    Ar fi bine ca in „Glasul Aradului” sa se prezinte concret principalele obiective ce urmeaza sa fie realizate, ceva in genul „Reabilitare DJ Arad – Ineu – incepe in luna…, se termina in luna…..” etc.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției