tarnovaContestatarii primarului Florin Farcaşiu au ajuns, în cursul zilei de ieri, la Ambasada României din Bruxelles, unde şi-au expus nemulţumirile faţă de modul în care sunt trataţi în propria ţară. „Am fost asiguraţi de către ambasadorul României că vom fi ajutaţi să protestăm, în mod legal, în faţa Parlamentului European de aici. Deşi noi am vrut încă de astăzi să facem greva foamei în faţa Parlamentului, am fost rugaţi să mai aşteptăm puţin până se vor face toate documentele necesare pentru a putea protesta. Însuşi ambasadorul Ro­- mâ­niei ne-a asigurat că se va implica în mod direct în depunerea actelor necesare. Câţiva dintre cei care suntem aici, sunt decişi să îşi dea foc în faţa Parlamentului pentru că le-a ajuns cuţitul la os. Ne-am săturat să fim batjocura unui primar, care nu plăteşte cu nimic pentru faptele pe care le face“, ne-a declarat Gavrilă Miculaiciuc, lide­rul protestatarilor.
Numărul celor care îl contestă pe primarul din Târnova se pare că este în creştere. „Aici, la Bruxelles, am venit 13 persoane, însă aşteptăm să vină cel puţin încă 50 din împrejurimi şi chiar din Spania. De asemenea, protestul continuă şi acasă, la Târnova, unde cel puţin 20 de persoane, atât ucrainieni cât şi români, se află în greva foamei. Este decizia unor oameni disperaţi, care nu mai ştiu cui să i se adreseze“, mai spune Miculaiciuc.
Uniunea Ucrainenilor a reclamat, în această vară, Corpului de control al Guvernului României o serie de fapte despre care aceştia susţin că ar reprezenta abuzuri ale autorităţilor locale ale comunei Târnova şi ale primarului Florin Farcaşiu. În urma verificărilor efectuate, conform Raportului de control al Guvernului României încheiat la începutul lunii octombrie 2013, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 24 fapte de natură penală, toate sub administraţia lui Florin Farcaşiu.
Despre toate acestea, primarul din Târnova s-a arătat destul de liniştit, susţinând că nu îi este teamă de nimeni şi de nimic.

  • ionel spune:

    hai sa va zic de la ce s-au luat nebunii astia ultima data. au cerut lemne gratis… GRATIS!!!! ca ei nu vor drepturi vor in plus fata de orice alt cetatean indiferent de etnie. sunt vreo 50 de toti, restul sunt oameni cu scaun la cap. acum la fel de adevarat este ca ei cauta ORICE scuza pentru a face scandal. sunt platiti de pdl, ei neobisnuind sa lucreze. oamenii seriosi nu ii baga in seama si aici nu e vorba de sustinatori sau adversari ai primarului. sunt izolati de restul societatii prin propria lor vointa. sunt un fel de „secta” cu reguli absurde si apucaturi reprobabile. macar nu sunt multi sa faca ceea ce tot ne ameninta de ani buni, sa dea foc la casele din Tirnova. sunt de parere ca un consult psihiatric ar fi cel mai indicat. traim vremuri in care unii „captiva” o comuna intreaga.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției