OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Gheorghe Falcă face orice pentru a-şi asigura sprijinul în Consiliul Local Municipal. În încercarea de a-i fideliza şi mai mult pe consilierii UDMR, edilul-şef a început să-i angajeze în Primă­rie pe directorii instituţiilor deconcentrate susţinuţi de formaţiunea maghiară,  care urmează să fie schimbaţi, după ce USL a câştigat alegerile parlamentare. În plin scandal româno-maghiar cu privire la unul dintre cele mai importante articole din Constituţia României, când drapelul aşa-zisului „Ţinut Secuiesc” provoacă un adevărat scandal diplomatic între România şi Ungaria,  Ladislau Albert, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi angajat la Direcţia Venituri a Primăriei, doar pentru ca primarul să nu-şi piardă majoritatea din consiliu. Potrivit unei dispoziţii semnate de edilul municipiului, „începând cu data de 10.02.2013 se modifică raportul de serviciu al domnului Albert Ladislau, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin transfer în interesul serviciului, pe funcţia publică de conducere vacantă de director executiv adjunct, clasa I, gradul II, nivelul studiilor S, la Direcţia Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad”. În ceea ce priveşte veniturile ce vor fi obţinute de noul angajat, acestea sunt de invidiat. „Gradaţia de vechime a domnului Albert Ladislau este 3, iar clasa de salarizare este 78, reprezentând clasa de salarizare corespunzătoare funcţiei deţinute şi beneficiază de un salariu de bază în sumă de 2.617 lei. La salariul de bază, în cuantum de 2.617 lei se adaugă suma de 794 de lei reprezentând drepturile băneşti acordate personalului care bene­ficiază de stimulente, conform art. 272 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în decizia semnată de Falcă.
După cum era de aşteptat, Opoziţia nu vede cu ochi buni manevrele primarului. „Falcă continuă alianţa de nezdruncinat cu UDMR-ul. Acum e obli­gat să răsplătească susţinerea ne­condiţionată pe care i-o dă UDMR-ul în CLM. Din când în când, mai trebuie să le dea câte o ciozvârtă şi colegilor de la UDMR. Astfel, îi asigură viceprimarului susţinerea din partea organizaţiei, pentru că au apărut voci în interiorul UDMR care susţin că uniunea ar trebui să aibă o altă poziţie, or, câtă vreme Bognar e în fruntea UDMR Arad, acest lucru nu e posibil. Membrii uniunii îl susţin pe Bognar în fruntea UDMR, acesta rămâne viceprimar, iar UDMR îl susţine necondiţionat pe Falcă. Aceasta e înţelegerea”, a declarat consilierul local Florin Galiş.
Consilierul Gheorghe Ghilinţă este mai reţinut în declaraţii, dar afirmă că Falcă face eforturi mari pentru a-şi ţine alături UDMR-ul şi PP-DD-ul. „Nu am o problemă că îl cheamă Laszlo sau Ionescu. Trebuie însă ca omul să fie capabil, să fi susţinut un examen şi să respecte legea. Nu aş avea nimic împotrivă, dacă i s-a verificat competenţa printr-un examen şi dacă va trece la treabă ca un tehnocrat, nu ca un reprezentant al UDMR. Probabil ceea ce s-a întâmplat cu domnul în cauză se va întâmpla şi în cazul unor membri ai PP-DD, care s-ar putea să primească funcţii în Primărie. Falcă face eforturi mari să ţină UDMR-ul şi PP-DD-ul lângă el, să aibă majoritate”, spune Ghilinţă.
Albert nu comentează implicaţiile politice
În ceea ce-l priveşte, Ladislau Albert, afirmă că în calitate de funcţionar public avea dreptul să ceară acest transfer. „Din 10 februarie plec de la instituţia pe care am condus-o prin transfer. Am acest drept, în calitate de funcţionar public. Trebuie să ştiţi că la evaluarea din ianuarie, unde am fost prezenţi toţi directorii din ţară am obţinut calificativul «foarte bine». De asemenea, într-un clasament întocmit la nivel naţional, AJOFM Arad a ocupat locul al IV-lea pe ţară”, susţine Ladislau Albert, care nu a dorit să comenteze implicaţiile politice ale transferului. La rândul său, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, susţine că transferul s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale. „Acest transfer s-a făcut la cerere, pe un post vacant de mult timp. Conform legii, un funcţionar public se poate transfera, dacă instituţia de la care pleacă cade la un acord cu instuituţia unde vine”, a declarat Corina Drăghici.

  • BATALIA PENTRU MALAI spune:

    Aoleo cap-rare,iar sa ocupat un post la care visa un celovec din „garda” matale…..

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției