falcaConsilierii USL Arad cer primarului Gheorghe Falcă să recunoască public dispreţul şi batjocura manifestate faţă de cetăţenii care l-au reconfirmat vara trecută cu un nou mandat de primar. În numele aleşilor locali ai USL, consilierul Gheorghe Ghilinţă a prezentat mass media o parte din seria acţiunilor primarului îndreptate împotriva populaţiei Aradului. „Contrar celor clamate în campania electorală, Aradul este departe de a fi în faţă, aşa cum spunea edilul-şef. Consecinţa acţiunilor sale s-a transpus în continua degradare şi scădere a nivelului de trai al arădenilor. Arădenii simt pe propriul buzunar că nu trăiesc mai bine, ba dimpotrivă”, a subliniat Gheorghe Ghilinţă. Consilierul USL a amintit faptul că, începând cu anul 2012, primarul Falcă a majorat taxa de salubritate cu peste 10%, preţul apei şi canalizării cu peste 7%, taxele şi impo­zitele locale cu 20%, iar ultima scumpire, care împovărează şi mai mult costul vieţii din Arad, este cea a gigacaloriei, cu 27 lei/Gcal.
„Guvernul Ponta, că tot vorbea Falcă despre faptul că nu ar face nimic pentru Arad, a întreprins ceva concret pentru oameni. Astfel, Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei (ANRE), prin Decizia preşedintelui nr. 250/ 29 ianuarie 2013, a redus costurile cu producţia gigacaloriei la CET Arad cu 27 lei/Gcal. Din păcate, prima­rul Falcă, în loc să reducă costurile din factura populaţiei cu întreaga sumă, sau cel puţin cu o parte din ea, a transferat reducerea la capitolul Transport şi distribuţie a energiei termice, astfel păgubind oamenii de o economie de circa 10% din costul facturii. Spre comparaţie, în Bucureşti costul cu producţia, transportul şi distribuţia este de aproximativ 450 lei/Gcal, în timp ce populaţia plăteşte sub 200 lei. În Arad, costul cu producţia gigacaloriei este 307,42, din care populaţia plăteşte aproape integral, respectiv 290 lei. În consecinţă, Aradul este în faţă, dar nu la realizări, ci la costurile pe care le suportă populaţia”, a conchis Gheorghe Ghilinţă.
De reamintit că această decizie de a nu scădea preţul gigacaloriei nu este una singulară. Anul trecut, consilierii locali ai USL au introdus un proiect de hotărâre în care solicitau scăderea preţului plătit de populaţie de la 307 lei la 277 de lei. Acest proiect a  fost contracarat de un altul al primarului, iar propunerea USL nu a mai fost discutată.

 • dan cristi spune:

  Falca la puscarie

 • soso spune:

  Incalzirea la bloc este fff scumpa..falca sa te fut in gura cu preturile tale

 • FALCONE CALARESTE ARADENII spune:

  A refuzat,n-a refuzat
  Boilor si vacilor,de ce l-ati votat?
  Sa va-ncalziti acu la soare
  Prostia nu doare!

 • A.Pop spune:

  Sistemul centralizat de incalzire al municipiului este omcaciula prea mare, indiferent de cine ar fi primar. El este o aberatie mostenita din vremea socialismului. Termotecile de apartament, scara, bloc sau grupuri de blocuri, alimentate pe gaz metan – asta e solutia si in alte orase (v. Cluj).

 • jan spune:

  Asa le trebuie celor care l-au votat,o sa vada maine poimaine si fantana aia de 5 mil.de euro,iar piste de biciclete,parcari etajate cu care se lauda in campanie,vrajeala,numai asa poate sa obtina un al patrulea mandat,bravo.

 • A.Pop spune:

  Fiecare sa plateasca ceea ce consuma. Cui nu-i place, nu are decat sa se debranseze.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției